Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan bedelli yorumu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte CHP liderinin açıklamalarının satır başları:

*2015 seçimini kadın ağırlıklı götüreceğiz. Çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi demokrasiye sahip çıkın. Bu ülkenin hangi koşullarda olduğunu siz benden iyi bilirsiniz. Size diyorlar ki kadın ve erkek eşit değildir. Erkeğin ne üstünlüğü var? Onu da allah yarattı bunu da allah yarattı. Eğer cennet kadınların ayaklarının altındaysa kadınların üstünlüğü var.

*Son günlerde acı olaylar yaşadık. Bugün bir haber düştü gazetelere. 2830 soma işçisinin işine son verildi. Cep telefonuyla mesaj yolluyorlar. Bu insanlar yer altında çalışıyorlardı. Helal para kazanıp evlerini geçindirmek istiyorlardı. Buradan sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Başbakan koltuğunda oturuyorsan bu işçilerin tamamına iş bulacaksın aş bulacaksın.

*Biz şunu vaad ediyoruz. Bütün yer altında çalışan işçilere sesleniyoruz. Senin yer altında insani koşllarda çalışmanı sağlamak CHP'nin boynunun borcudur. Yer altında ölümleri nasıl engelleyebiliriz diye TBMM'ye paketi sunduk. Başbakanlık koltuğunda oturuyorsan bu teklifi siz de gündeme getirin işçilerin önü ve yolu açık olsun.

SEN KENDİNE SARAY YAPACAĞINA...

*Çağdaş dünyaya bakın en büyük yatırımı eğitime yapılıyor. Bütün anneler ister doğu ister batı olsun. Kız çocuklarının kendisinden daha iyi yetişmesi için çaba harcıyorlar. Bir toplum zincirlerini kıracaksa yolu eğitimden geçiyor. Bilimi geliştireceksek bunun yolu eğitimden geçiyor. Bütün dünya eğitime ve öğretmenlere iyi yatırım yapıyor. En verimli yatırım eğitime yapılmış yatırımdır.

*Eğitime daha fazla kaynak ayırmalıyız. Sen kendine saray yapacağına otur da eğitime adam gibi para ayır. Öğretmenlerimiz mutlu mu acaba? Bütün bilgilerini çocuklara mı veriyorlar. 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen düşünün. Yüzde 81'inin kredi kartı borcu var. Ayrıca yüzde 79'unun banka borcu var. Geçinebilmek için ek iş yapanlar var.

ÖĞRETMENLERE SÖZ

Haberin Devamı

*Eğer bir kişi ben ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünüyorsa burada sağlıklı bir eğitimden bahsedemeyeceğiz. CHP iktidarında hiç bir öğretmenin kredi kartı borcu olmayacaktır. Hiç bir öğretmenin esnafa borcu olmayacaktır. Öğretmenin hak ettiği maaşı vermek benim görevimdir bunu yapacağım. 2002'de bir öğretmen aylığıyla 24 çeyrek altın alabiliyordu. Geldik 2014'e ancak 14 çeyrek altın alabiliyor. Bu tablo öğretmen kardeşlerimin içine siniyorsa yeri belli adresi de belli gidecek AK Parti'ye oy verecek. Hatta sarayda bile oy kullanabilir. Hak ettiğimi alamıyorum, borç altında eziliyorum. Mahalleden geçerken başımı öne eğiyorum diyorsa başını çevireceksin.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

Haberin Devamı

*Enflasyon şartını anlaşmaya koymadılar. Sarı sendikaya itibar etmeyin. Sizin haklarınızı savunmayan sendikalara itibar etmeyin. Onların bir eli balda onlar lüks hayat yaşıyorlar. Onlar sarayalardalar. Öğretmen toplumu aydınlatan kişidir. Karanlıklarla mücadele eden kişidir. O nedenle öğretmenlere büyük önem veriyoruz. Seni destekliyoruz. Diğer memurlara göre daha fazla aylık alacaksın. Bir de ücretli öğretmenlik diye bir garabet var. Atama bekleyen 300 bin öğretmen var ama siz ücretli öğretmenlik yapın. 800 TL verdiğiniz öğretmen benim çocuğumu nasıl yetiştirir. Atanamayan öğretmen sayısı İzlanda nüfusunu geçti. 4 yıl içinde atama bekleyen öğretmen kavramı Türkiye'de olmayacak.

*Benim derdim Ermenek'te lastik ayakkabı giyen Recep Amca. Benim derdim o nezaman kundura giyecek? Nereye dokunsan bir ah çıkıyor. MEB Merkez ve Taşra Teşkilatı'nda üst düzey yöneticiler iki defa görevlerinden alınmaz. Yöneticileri kanunla görevden alıyorlar. Hallaç pamuğu gibi attılar. Öğretmen geldiğinde herkes önünde ayağa kalkması gerekir. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyor bir İslam bilgini Hz. Ali.

SADECE İKİ ÖRNEK VERECEĞİZ

Haberin Devamı

*4 yılını dolduran öğretmenleri görevlerinden aldılar. Öyle bir değerlendirme yaptılar ki tamamen siyasi kadrolaşma için. Yozgat Sorgun'da. Sorgun Anadolu Lisesi Müdürü 13 Ağustos'ta vefat etmiş. Ama buna 75 puanın üzerinde puan verererk eğitime devam demiş. Cuma Özdemir 75 ve üzerinde puan verdiler okul müdürlüğüne devam etsin diye. Oysa Cuma Özdemir AKP Kilis milletvekili. Çocuklarımızı düşünün. Ben çocuğumu okula niye gönderiyorum? Dünyayı daha iyi tanısın diye. Ama MEB'in derdi çok daha farklı Bilimsel yayınlarda İran Türkiye'yi geçmiş durumda. Sadece eğitimin ilk kısmını değil üniversiteleri de bitirdiler. Medreseye döndürdüler. Eğer üniversite bilgi üretmiyorsa sizin saray üretmenizin anlamı yok.

*Benim çocuğum neden bu kadar gerilere düşüyor. Okuma becerisi bakımından Slovakya'dan sonra en geri biziz. Güney Kore'den önce otomobil üreten bir ülkeyiz. Güney Kore geldi bizi de geçti. Gençlerin yüzde 28'i seviye problemi çözmede yüzde 28. Bizde bu oran yüzde 2.2. Oturup hep beraber düşünmemiz lazım.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK YORUMU

*Şimdi getirmişler durumu iyi olan askere durumu iyi olmayan ise nöbete. Ama aynı şartlarda bir yoksulun da bu hakkı elde etmesi lazım.

*Yüzde 10 barajının ortadan kalkması lazım. Yüzde 34 oy aldılar ama yüzde 62 milletvekili çıkarıyorsun. Yüzde 49 oy aldılar parlamentonun yüzde 60'ına sahip oldular. Bunun adı milli irade hırsızlığıdır.