Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’na destek büyüyor

1 Kasım seçimi sonrası olağanüstü kurultay isteyen muhalefet imza toplamaya çalışırken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na destek verenler de açıklamalar yapmaya devam ediyor. 24 milletvekili daha desteğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu’na destek büyüyor

CHP’de 77 il başkanının ardından Ege Bölgesi’ndeki milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini duyurdu.

Genel seçimde hedeflediği iktidara ulaşamayan CHP’de, seçim sonucunu genel başkanın performansına bağlayanlar değişimi şart koşarak, genel başkanlığa talip oldu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran genel başkan adaylığını açıkladı. CHP’nin Egeli milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenledikleri basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Balbay ve Kılıçdaroğlu dışında İzmir’deki 12 milletvekilli ile Aydın, Afyon, Balıkesir, Denizli, Manisa, Uşak ve Muğla illerindeki toplam 12 milletvekilinin imza verdiği deklarasyonda CHP milletvekilleri Bülent Tezcan (Manisa), Metin Ülkü Baydar (Aydın) Namık Havutça (Balıkesir) Mazlum Nurlu’nun (Manisa) imzalarının olmaması dikkat çekti.



‘Direnç noktası CHP’

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, milletvekilleri adına yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Halkımız son milletvekili seçimlerinde bunalım ve kaos çekincesiyle altı ay önce cezalandırdığı AKP’yi, 1 Kasım seçimlerinde iktidar yapmıştır. Ancak karşısında ana muhalefet olarak partimizi koymuştur. Diğer partiler önemli kayıplara uğrarken partimiz az da olsa oyunu artırarak yerini korumayı başarmıştır. Önümüzdeki dönemde AKP’nin ülkemiz için hayati önemi olan iç ve dış sorunlar karşısındaki yanlış politikalarına en güçlü direnç noktası

Haberin Devamı

CHP olacaktır. Bizlere düşen görev, direnç kalesini yıpratmadan güçlendirerek korumaktır. Seçimlerin hemen ardından daha birinci gün başlayan genel başkan değişikliği isteklerini hele eski delege, yeni delege tartışmalarını gereksiz buluyoruz.”

‘Tereddüt yok’

Ege vekilleri arasında imzası olmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu’nu tereddütsüz desteklediğini bildirdi. Tezcan, “MYK üyelerinin, Genel Başkan’ımızın yönetim kadrosunda bulunduğundan ve bu süreçte yakın çalışma arkadaşı olması nedeniyle böyle bir açıklamaya imzalarının uygun olmayacağı düşünülmüştür” dedi.

Haberin Devamı

Kimler destek verdi?

- İZMİR: Selin Sayek Böke, Musa Çam, Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Murat Bakan, Zeynep Altıok, Zekeriya Temizel, Aytun Çıray, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır.

- MUĞLA: Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir.

- MANİSA: Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer

- BALIKESİR: Ahmet Akın, Mehmet Tüm

- DENİZLİ: Melike Basmacı, Kazım Arslan

- AYDIN: Hüseyin Yıldız

- AFYON: Burcu Köksal

- UŞAK: Özkan Yalım

Beş ilden daha destek

Ankara, Eskişehir, Konya, Kayseri ve Sivas milletvekilleri Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Ankara milletvekilleri Levent Gök, Gülsün Bilgehan, Murat Emir, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu, Aylin Nazlıaka, Şenal Sarıhan, Nihat Yeşil, Necati Yılmaz, Eskişehir vekilleri Utku Çakırözer, Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Kayseri milletvekili Çetin Arık, Konya vekilleri Mustafa Hüsnü Bozkurt ve Sivas milletvekili Ali Akyıldız açıklama yaptı.

Haberin Devamı