Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’na bayrak açan Sağlar disipline!

CHP’nin mevcut yönetiminin değişmesi gerektiği yönünde basına demeçler veren Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildi.

Kılıçdaroğlu’na bayrak açan Sağlar disipline!

Referandum sonrası olağanüstü kurultay sesleri yükselen CHP’de, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “MYK’mızda yapılan değerlendirmeler ışığında Mersin Milletvekilimiz Fikri Sağlar’ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle, hakkında disiplin soruşturması başlatılması için Parti Meclisi’nden talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir” dedi.

İhraç olacak mı?

Bir soru üzerine, olağanüstü Parti Meclisi (PM) tarihinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından belirleneceğini ve en kısa sürede yapılacağını aktaran Böke, “ihraç” talebinin olup olmayacağına ise PM’nin karar vereceğini bildirdi. Yüksek Disiplin Kurulu, PM’nin talebine göre, “kesin çıkarma”, “geçici çıkarma”, “kınama” ve “uyarma” cezası verebiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de Selin Sayek Böke, “Kimin özgürlüklerden, kimin farklı görüşlerden, kimin demokrasiden korktuğuna dair bir tartışma yapılacaksa, bu tartışma CHP’ye dair değil, AKP’ye dair ve AKP’nin yarattığı Türkiye’ye dair yapılmalı. Onun için bu iç sesiyle kendisini onu baş başa bırakmayı tercih ediyorum. Bizler kendi tarihimizi de cumhuriyet tarihini de çok iyi biliyoruz verdiğimiz mücadelede bu bildiğimiz tarih üzerinden yazılacak yeni gelecek için bir mücadeledir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye üye olmasına da değinen Böke, “Artık 80 milyonun bir cumhurbaşkanı yok. CHP için bundan sonra Sayın Erdoğan yalnızca bir AKP’lidir” dedi.

Ne demişti?

CHP’de muhalif kanadın önemli isimlerinden Fikri Sağlar, ‘Her türlü göreve hazırım’ diyerek genel başkanlığa adaylık sinyali vermişti. Sağlar, Kılıçdaroğlu’nu “Parti Meclisi’nde (PM) herhangi bir karar alınmasına izin vermiyor. 6-7 saat tartışıyoruz ancak o, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre veriyor” diyerek eleştirmişti. Sağlar şöyle konuşmuştu: “CHP artık karar almak ve uygulamak zorundadır. Karar veremeyenlerin yerine karar vereceklerle yürümek zorundadır. Çünkü artık fedakÓArlık bitti. Bütün gemiler yakıldı” demişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Fikri Sağlar’ın Akşam gazetesine verdiği bu röportaja tepki göstermiş, gazete üzerinden CHP’yi tartışmanın doğru olmadığını söylemişti.

Haberin Devamı