Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu: ‘Memnunum istifa yok’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının belirlenmesinden sonra yaptığı açıklamada istifa etmeyi düşünmediğini belirterek, “Memnunum” dedi.

Kılıçdaroğlu: ‘Memnunum istifa yok’

CHP lideri Kılıçdaroğlu istifa etmeyeceğini söylerken, parti kurmayları hükümet kurma görevinin CHP’ye verilmesi gerektiğini söyledi.

‘Demokrasi kazandı’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün seçim sonuçları belli olduktan sonra saat 22.00 sıralarında partisini8n genel merkezine gitti. Kılıçdaroğlu, bina önünde bekleyen kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada kısaca “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı kısa açıklamada, Demokratik yollarda baskıcı bir dönemi sona erdirdik. Demokrasi kazandı” dedi.

İlerleyen günlerde

Kılıçdaroğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamadaysa “Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil. Şimdilik değerlendirmem bu kadar” sözleriyle özetledi.

CHP SÖZCÜSÜ KOÇ:

Önemli aktör Kılıçdaroğlu

CHP Sözcüsü Haluk Koç, sonuçlar belli olduktan sonra parti merkezinde yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Demokrasi yolunda yorucu bir gün. İktidar bugün sandık başında düşürülmüştür. Ülke 7 Haziran’da zorba yönetimden kurtulmuş bulunmaktadır. Bu büyük bir demokrasi zaferidirr.Bu seçimlerin asıl galibi demokrasidir, Türkiye’dir. Bu seçimin asıl kaybedeni Sayın Erdoğan’dır. Türkiye kazanmıştır, Erdoğan kaybetmiştir. Sayın Erdoğan şu an siyasetten sorgulanan bir boşluktadır. CHP şu andan itibaren demokrasimizin tüm kurulları ile çalışması için hazırdır. Bekleme odasına alınan parlamenter demokrasi kazanmıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hükümeti kurabilecek en önemli aktör haline gelmiştir. CHP demokrasimiz için her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır. Tüm yurttaşlarımıza ve milletimize teşekkür ediyoruz. AKP ile bir araya gelme ihtimalimiz yoktur.

Haberin Devamı

GÜRSEL TEKİN:

CHP seçmeni HDP’ye verdi

Seçim sonuçlarının aşağı yukarı kesinleşmesinin ardından ilk yorum CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’den geldi: “Demokrasi kazandı. Millet iradesine saygımız var. Şu andaki tabloya baktığımızda önümüzdeki süreçte tek başına hükümet görünmüyor. Belli ki bir koalisyon hükümeti olacak. Milletin kararı, hayırlı uğurlu olsun. Görülüyor ki CHP seçmeni HDP’ye verdiği oyla demokrasinin kazanmasını sağlamıştır. Bu gerçek bile tek başına CHP’lilerin demokrasiye verdiği önemin, inancın göstergesidir. CHP seçmeninin bu tavrı Türkiye’de demokrasinin kökleşmesinde önemli bir kilometre taşı olacaktır. Seçimin kaybedeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP’dir. Genel Başkan’ın istifasını gerektiren bir tablo bulunmuyor. Kılıçdaroğlu ve CHP son derece başarılı bir seçim kampanyası yürüttü.”

Haberin Devamı

KARAYALÇIN:

Hükümet kurabiliriz

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın seçim sonuçlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “AKP’ye hükümet kurma görevini halk vermemiştir. Cumhurbaşkanının kampanya boyunca seçim meydanlarına inip konuşmalarını dikkate aldığımızda seçmen başkanlık rejimine ‘hayır’ demiştir. Türk tipi başkanlık rejimi talebi artık son bulmuştur. İstanbul’dan 1 puan oy kaybettiğimizi görüyorum, HDP’nin 8 puan artmıştır. CHP’nin gücünü koruduğu bu sonuçlar itibariyla söylenebilir. CHP’nin yeni hükümeti kurma olasılığı çok yüksektir. Muhalefet partilerden koalisyon olmayacaksa anayasanın işleyişi gereği CHP hükümeti kurabilecektir. Bu durumda emeklilerimizin ikinci maaşlarından birincisini temmuzda alacaklarını müjde olarak söylemek istiyorum.”

Haberin Devamı

‘DİYARBAKIR’A ÜZÜLDÜM’

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birilkte oyunu Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar’da bulunan Arjantin İlkokulu’nda kullandı. Kılıçdaroğlu, “Eşitsiz koşullarda bir seçim gerçekleştirdik. Bu süreçte bizi en çok üzen Diyarbakır’daki olaydı. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Hiç kimse hayatını kaybetmeseydi” dedi. 4134 numaralı sandıktan çıkan 330 oydan 5’i geçersiz sayıldı. Sandıktan CHP’ye 159, AK Parti’ye 74, MHP’ye 49, HDP’ye 17, Saadet Partisi’ne 5, BTP’ye 2, DSP’ye 2, LDP’ye 2 ve bağımsız aday Nazmi Ardıç’a 15 oy çıktı.