Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'dan OHAL tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu

Kılıçdaroğlu'dan OHAL tepkisi

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

CHP iktidarında 1 yıl içinde öğrencilerin yurt sorununu çözeceğim. Çözemezsem siyaseti bırakacağıma söz veriyorum.

Bu milletin artık tahammüllü kalmadı. Haktan yana, insandan yana bir çözümden yanayız.

Eskiden başvurulan bir ülkeydi Türkiye şimdi Ortadoğu'da dışlanan bir ülke oldu.

CHP iktidarında bütün Arap dünyasını kucaklayacağız ve bütün sorunları çözeceğiz. Huzurlu ve refah bir Ortadoğu'yu birlikte inşaa edeceğiz.

ABD, Fransa, Japonya, Almanya'da darbe olmuyor da neden Türkiye'de darbe oluyor. Çünkü oralarda tam demokrasi var. Türkiye'de otokrotik bir yönetim var da ondan böyle oluyor.

FETÖ denilen bu örgütü kim büyüttü, kim finanse etti. Bunu iyi anlamamız lazım yoksa darbe girişimini anlayamayız.

1 milyon 200 bin öğrenci yeni öğretim yılına öğretmensiz başladı.

'SİZİN YAPTIKLARINIZIN FATURASINI ANNELER ÖDÜYOR'

2002'de terörsüz ülke varken şimdi ülke terör içinde. Terör ile masaya oturan kimdi? bu kadar şehidin hesabını kim verecek. Her vatandaş bunları kendi vicdanına sorması gerekiyor. Şimdi FETÖ terörü çıktı. 14 yıldır iktidarda olan sizsiniz. Bunları ortaya çıkaran da sizsiniz. Her şey emrinizdeyken niye faturaları anneler ödüyor?

Haberin Devamı

'ABLUKA HALA KALKMADI'

Dış politkada da kötüyüz. Mısır'ı düşman ilan ettik. Hangi gerekçe ile düşman ilan ediyoruz? Suriye'de akan Müslüman kanın sorumlusu kim? Bunu sorsunlar kendilerine. İsrail ile kavga ettiler sonra tıpış tıpış gidip her dediklerinin altına imza attılar. Ve hala İsrail ablukası devam ediyor. İsrail ile toplantı yapıldı bizim elçimize alçak sandalye verildi ve hiç sesleri çıkmadı.

'BASKICI REJİM VAR'

Eskiden Türkiye başvurulan bir ülkeydi, şimdi dışlanan bir ülke. Türkiye'yi bu hale kim getirdi. Buradan Arap kardeşlerimize sesleniyorum: CHP iktidarında bütün arap sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız. Arap kardeşlerimizle akraba olacağız ki zaten akrabayız ortak geçmişimiz var. 14 yılda sonra Türkiye darbe girişimi ile karşı karşıya geldi. Diğer ülkelerde darbe olmuyor da burada niye oluyor? Çünkü orada özgürlük ve demokrasi var. Baskıcı bir rejim yok. Meclis genel kuruluna giden ilk CHPlileri darbeye karşı durdukları onurlu duruşlarından dolayı yürekten kutluyorum. 240 şehidimiz oldu bunun sorumlusunun kim olduğunu her vatandaş kendisine sormalı

Haberin Devamı

'OHAL'DE FİŞLENENLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLİYOR'

Bir gerçeğin altını çizmemiz gerekiyor. FETÖ'yü başımıza kim getirdi? Bu işin siyasi sorumlusu Türkiye Cumhuriye'ni 14yıldır yönetenlerdir. Ben bunu açıklayınca havuz medyasından bazısı yazı yazıyorlar. 'Kemal Kılıçdaroğlu o dönemde ne dedi?' biz doğruyuz doğuruları söyleriz. O dönemde de eleştiride bulunmuştuk. Yaptıklarının faturalarını aileler ödüyor. Askeri okullarda okuyan çocukalrın ne günahı var? Sınav açtınız, kazandılar... Bir günah arıyorsan kendinde ara. MGK'nın kararını niye yok saydın? Kişiliğin mi yoktu senin? Aynı şekilde öğretmenler de... 1 milyon 200 bin çocuk öğretmensiz yeni eğitime başladılar. Yazık değil mi? Deneğe üye olmak Anayasal bir görevdir. Suçu varsa yargıla ama derneğe üye oldualr niye tutuklayamazsın. Düşüncesini beğen ya da beğenme ama kapının önüne koymak da ne oluyor? İş verenler, hakimler, savcılar, yazarlar, gazeteciler... Bu kadar kişiyi hapise atarsanız darbeyi kimse anlatamaz. TV'leri kapatıyorlar, herşeyin üzerinde baskı var. Bu kişiler başka yerde çalışmak istenirse de 'OHAL' kapsamında fişlendiği için açlığa mahkum ediliyor.

Cemaat okulları açanlar değil de o okullara çocuğunu gönderenlerden hesap soruluyor. Kimisi hapiste, kimisi görevden atıldı, kimisi açığa alındı, kimisinin hesaplarına el konuldu...

Haberin Devamı

'CAMİYE, KIŞLAYA, ADLİYEYE SİYASETİ SOKMAYIN'

1 milyonu aşkın mağdur var, ortada sorumlu olan yok. Din, vicdan, hukuk yok... Sorunca 'Yenikapı ruhunu çiğnediniz' diyorlar. Yenikapı ruhunun özü adalettir. 'Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayın' dedik şimdide ilkokula sokuyorlar.