Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu: Kaynağı nereden bulacaksınız diyorlar

* 6 milyon 200 bin işsiz. 17 milyon yoksul. Aylık geliri 200 liranın altında olan. Maaşı bin liranın altında olan 8 milyon emekli. Prim borcunu ödemediği için Hastane kapısından gönderilen esnaf. Sosyal güvenlikten mahrum edilmiş yüzbinlerce işçi. Açlık sınırına dayanmış 1 milyon kişi. 3 yıldır, orta gelir tuzağına yakalanmış Türkiye. Bu manzara 2015 Türkiye'sine yakışmıyor.

* Size sözüm bu ülkeye 1. sınıf demokrasi getireceğim. Almanya'da, Fransa'da hangi kurallar varsa o kuralları getireceğiz. Sözüm sözdür.Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz, kimliğini, inancını sorgulamayacağız. Düşündüğümüz sadece şu olacak. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızda yeri vardır. 1. sınıf demokrasiyi getireceğiz aynı zamanda Türkiye üreten bir Türkiye olacak.

* Çiftçi için mazotu 1.5 lira yapacağız. Sen yakutta, incide vergiyi sıfırlıyorsun, ben de köylünün mazotunda vergiyi sıfırlıyorum.

-Yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceğiz. Herkesin asgari 720 lira geliri olacak. Aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

* Her evde huzur, her evde bereket olacak.

* 5 milyon kişinin kredi kartı, tüketici kredisi faizlerinin yüzde 80'i silinecek. 12 yılda kredi kartı borçları olan 128 milyar dolar bankalara faiz ödedi. Bu borçların yüzde 80 faizini sileceğiz. Silemezsin demiyorlar, nasıl sileceksin kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. 128 milyar doları alırken nasıl aldım diye sormuyorsun. Ben ne yapacağım, varlık yönetim şirketlerini kaldıracağım, bankalara diyeceğim sen 19 milyarı 2 milyara almıyor musun, gel kardeşim ben faizin yüzde 80’nini sileceğim. Birisi çıksın bu doğru değil desin, tüm örneklerini gösteririm. Böylece 5 milyon vatandaşımı rahatlatacağım.

Haberin Devamı

* Bir başka konu da taşeron işçiler. 800 bin kişi taşeronda çalışıyor. Dedik ki bunların tamamını kadroya alacağım. Zaten devlet için çalışıyorlar. Ben aradaki köle tüccarını kaldıracağım. Devlete yük bu taşeron. Maliye bakanı diyor ki asgari ücretin 1500 lira olması işçiyi zülüm. Sen ayda 15 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu?

Haberin Devamı

* Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz. Kaynağını nereden bulacaksınız diyorlar. Sen kaçak sarayına para bulurkan kaynak sormuyorsun da emekliye 2 maaş ikramiye deyince mi aklına geliyor. 2 milyon Suriyeli var. 5 milyar lira harcadılar. Oraya silah gönderirken kaynak sormadında şimdi mi soruyorsun.

* Dış politikamızı da değiştireceğiz. Ortadoğu'ya da barış getireceğiz. 2 milyon Suriyeliyi kendi ülkelerine göndereceğiz. Ortadoğu'ya barışı da huzuru da biz getireceğiz. Ülkemizde huzur olsun, barış olsun, arzu ediyoruz. O nedenle söylüyorum 7 Haziran çok önemli bir gün.