Gazete Vatan Logo

‘Darbe fırsatçılığını asla kabul etmiyoruz’

OHAL ve KHK’lara dayanarak tüm muhaliflerin cezaevlerine konulduğu eleştirisinde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Darbe fırsatçılığını asla kabul etmiyoruz” diye tepki gösterdi

‘Darbe fırsatçılığını asla kabul etmiyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminden sonra ortaya çıkan birlikteliği korumak istediklerini belirterek, muhaliflerin OHAL ve KHK fırsatıyla tutuklanmaması uyarısında bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi şirketleriyle DİSK Genel İş Sendikası arasında bağıtlanacak toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

15 Temmuz’un özü demokrasi

“15 Temmuz’u unutmayacağız. Bir darbe girişimine karşı siyasi partilerin, STK’ların, sendikaların herkesin ortak ses verdiğini biliyoruz. Bu bizim tarihimizde ilk kez olan bir toplu kalkışmaya karşı toplu birlikteliktir. Bu birlikteliği korumak istiyoruz. Birlikteliğin özünde yatan düşünce şudur. Biz siyasi görüşümüz, kimliğimiz, yaşam tarzımız ne olursa olsun demokrasiyi istiyoruz ve demokrasiyi savunuyoruz. Bunun arkasında hepimizin durması lazım. Bir kişinin her şeye karar verdiği bir demokrasi değil bizim arzu ettiğimiz demokrasi. Hukukun üstünlüğünün olduğu bir demokrasi istiyoruz. Yüzde 1 oy alan bir partinin genel başkanının parlamentoda olduğu bir demokrasiyi istiyoruz. Darbe hukukundan arındırılmış bir Türkiye istiyoruz. Birilerinden emir ve talimat alan bir yargı değil, hukukun üstünlüğüne inanarak, karar veren bir yargı istiyoruz. Örgütlü bir toplum istiyoruz.”

Haberin Devamı

‘Ne darbe ne dikta’

“Kanun hükmünde kararnamelerle yönetilen bir Türkiye değil; Anayasa’ya, yasalara, hukukun üstünlüğüne uygun kimsenin mağdur edilmediği ama suçluların adil yargılandığı bir demokrasi istiyoruz. Medyanın özgür olduğu, gazetecilerin hapse atılmadığı, sanatçıların işine son verilmediği, bilim insanlarının tutuklanıp, hapislere atılmadığı bir Türkiye istiyoruz biz. Bunu savunmak sadece benim görevim değil. 15 Temmuz kalkışmasına karşı çıkan herkesin ortak görevi olmak zorundadır. Darbe fırsatçılığını asla kabul etmiyoruz.’ OHAL çıktı, KHK çıktı, şu muhaliflerin tamamını hapislere atayım.’ Bu da doğru değil ve inandırıcı değil. Ne darbe ne dikta, tam demokrasi istiyoruz. Yaşasın tam demokrasi, diyoruz.”

Haberin Devamı