Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu: CHP'li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 lira olacak

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 2019 bütçesini eleştirdi. Asgari ücrete ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu CHP'li belediyelerde 1 Ocak'tan itibaren asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu: CHP'li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 lira olacak

TBMM Genel Kurulu'nda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı görüşmeleri yapılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

Orta vadeli plan neden zamanında yayınlanmadı? Parlamentoya saygı gösteren bir yürütme organı kanun teklifi çıkmadan o konuda çaba harcamaz. 2019 bütçesi hangi koşullarda hazırlandı. Daha önceki bütçeler gibi belli koşullarda hazırlanmış değil. 2 temel alana dikkat etmemiz lazım. Bir ekonomik kriz döneminde hazırlanmıştır ve krizin daha da derinleşmesi beklenmektedir. Ve sivil darbe döneminde hazırlanmıştır. Toplumun hangi sorunlarına çözüm üretmektedir.

Asgari ücretin altında ücret alan 1 milyon 800 kişi var. Bu bütçe bunların yarasına merhem oluyor mu? Hayır. Asgari ücretlilerle ilgili, 6 milyon 700 bin kişinin yarasına merhem oluyor mu? İşsizlikle mücadele hepimizin görevi.

"SAĞLIKLI BİR DEMOKRASİ İÇİNDE HAZIRLANMADI"

Sağlıklı bir demokrasi içerisinde bu bütçe hazırlanmamıştır. Bu nedenle sakat bir bütçedir. Demokrasiye inanan herkesin hayır diyeceği bir bütçedir bu. Vatandaşa tasarruf edin diyor. Sen yapacaksın da örnek olacak. Vatandaş aybaşını nasıl getireceğim diye düşünüyor. Hangi parayla tasarruf yapacak.

Haberin Devamı

SÜLEYMAN ŞAH SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Suriye'ye gireceğiz, Emevi Camii'nde namaz kılacağız dediler. Süleyman Şah Türbesi'nin olduğu toprakları terk ettiler. Bizim tarihimizde bir ilktir. Ben ölürüm de çakılını dahi vermem. Kİmse bana kahramanlık edebiyatı yapmasın. (Meclis sıralarından gelen tepkiler üzerine) Söylediğim her şey doğrudur. Bu yöneticilerden birisi parlamentonun önünde benimle konuşmak isterse ben hazırım.