Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu: Sizi şaşırtacağım...

AP Raportörü daha çok kadın vekil istedi

ANKARA - Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. OOmen-Ruijten, genel merkezden ayrılırken Kılıçdaroğlu’na “Sizden daha çok kadın milletvekili görmek istiyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu da bu sözlere karşılık “Şaşırtacağım sizi” yanıtını verdi ve OOmen-Ruijten’i çiçekle uğurladı.


Kılıçdaroğlu Baykalcılara tüyo vermedi

TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi 7 CHP’li vekil Osman Kaptan, Mustafa Özyürek, Faik Öztrak, Mevlüt Aslanoğlu, Gürol Ergin, Bülent Baratalı, Harun Öztürk’ün dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Genel Merkez’deki görüşmede milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’na Aralık’ta PM’nin yenilenmesi için kurultay çalışmalarına başlanması talimatı verdiğine ilişkin haberleri anımsattı ve bu haberin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu. Ancak Kılıçdaroğlu, aralarında partide “Baykalcı” olarak bilinen isimlerin de bulunduğu vekillere net bir yanıt vermedi. Sadece “O haberi ben de gördüm, okudum” demekle yetindi.

Çarşaf listenin sakıncaları...

Vekiller, Kılıçdaroğlu’nun Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Başkanı Ahmet İyidirli’ye gönderdiği mesajda “CHP tüzüğünü güncelleştirerek önseçim ve çarşaf liste getirme” sözü vermesini de gündeme getirdi. Çarşaf listenin sakıncalarının olabileceğini ifade eden vekillere Kılıçdaroğlu “Bu konuda sizi endişelendiren nedir?” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Mustafa Özyürek, “Genel Başkan’ın çalışmak istediği kişilerle çalışmasını sağlamakta çarşaf liste zorluktur” derken, Mevlüt Aslanoğlu da “Çarşaf listeden kimin çıkacağının belli olmayacağını” ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun bu değerlendirmeler karşısında da bir yorum yapmadan, sessiz kaldığı öğrenildi.


Bayramda Diyarbakır’da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bayramda Şanlıurfa ve Diyarbakır’a gideceği öğrenildi. CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu 20 Kasım’da Ankara’dan Diyarbakır’a hareket edecek. Diyarbakır’da vatandaşlarla bayramlaşacak olan Kılıçdaroğlu, buradan Şanlıurfa’ya geçerek bir düğün törenine katılacak. Kılıçdaroğlu, 21 Kasım’da Ankara’ya dönecek.

Haberin Devamı