Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu, Erdoğanla fena dalga geçti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında kendisi için 'Hesap yapmayı bilmiyor' diyen Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi: Doğrudur, ben bazı hesapları yapmayı bilmem. Dört işlem var değil mi? Toplama çıkarma, bölme, çalma. Dilim sürçtü sanmayın. Ben çalmayı bilmiyorum.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Türk sinemasının emektarı Ekrem Bora'ya Allahtan rahmet diliyoruz. Onun filmleriyle büyüdük. Göçük altında 4 işçimiz hayatlarını yitirdi. Onlara da Allah'tan rahmet diliyoruz.

METROYU İLK SESLENDİREN CHP'LİLERDİR

Geçen hafta sonu İzmir'deydim. Metronun açılışı vardı. Metro deyince bunu ilk seslendirenler CHP'lilerdir. İlk metro temelini atan CHP'lilerdir. İstanbul, İzmir, ankara öyle. CHP'liler olayları önceden gören, çözüm üretmek için erken davranan yöneticilerdir. Ankara ve İstanbul'da iki beceriksiz yönetici metro işini yapamadı. Ulaştırma Bakanlığı 'Ben yapacağım' dedi.

BECERİKLİ YÖNETİCİMİZ 397 YILLA YARGILANIYOR

Bu becerikli yöneticimiz 397 yıl hapisle yargılanıyor. İnsaf...

Büyükşehir Belediye Başkanımıza sitemimizi ilettim.'Sanane deniz kenarında parklar yapıyorsun. Burayı ranta açsaydın Recep Tayyip Erdoğan seni el üstünde taşırdı' dedim. İnönü'ye gittim. İnönü zaferinin 91. yıldönümüydü. Biz İsmet İnönü'ye ne verdik. Sadece bir soyadı. Mal mülk edinmedi, dünyalık yapmadı. Her kuruşun hesabını verdi.

DERTLERİN ÇÖZÜM ADRESİ CHP

Halkımızın çok ciddi ağır sorunları var, dünya kadar dertleri var. İnönü'den ayrıldım, Sivrihisar'a uğradık. Herkesin derdi var. Çözmek istiyorlar dertlerini. 'Sizin dertlerinizin çözüm adresi CHP'dir' dedim. 'Buna yürekten inanın' dedim.

Hiçbir sorundan kaçmıyorum. Her sorunu çözebiliriz. En ağır sorunların altına gövdemizi koymaya hazırız.

TEMEL SORUN SİYASİ AHAK

Bu memleketin dertleri için kafa yoran herkesi endişelendiren bir konu beni de endişelendiriyor. Türkiye'de temel sorun siyasi ahlakta yatıyor. Siyasi ahlakın olmadığı yerde sorunlara düzgün yaklaşamazsınız. ahlakın bu kadar deforme olduğu bir yerde halka gitmekten başka çaremiz yoktur. Sırça köşkte oturup bir ayak üstünde 50 tane yalan söyleyen anlayışı tarihe gömmek zorundayız. Bu kadar siyasi bir yozlaşma Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yok.

AHLAKİ DEĞERLERDEN SOYUTLANMIŞ DİN ANLAYIŞI GETİRMEK İSTİYORLAR

Bizi bölmek istiyorlar. İnançlarımıza müdahale ediyorlar. Siyasi ahlaktaki yozlaşma her şeyi getirir. İçinde ahlaki değerlerden soyutlanmış bir din anlayışını getirmek istiyorlar. Başındaki adam da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ahlaki değerlerden soyutlanmış bir inanç kümesi olamaz

SİYASETTE KİN OLMAZ

Din kisvesi altında dinin içini boşaltırsan bunun karşısında duracak parti CHP'dir. 4+4+4'ü tartışıyorduk. 5 yaşındaki çocuk okula gider mi? 'Gidemez' dedik. Bize inanmıyorsan annelere, YÖK Başkanı'na, öğretmenlere sor. 5 yaşındaki çocuk kalem bile tutamaz.

Siyasette kin olmaz, intikam olmaz. Kin ve intikam ahlaka aykırıdır. Kin ve kindarlıktan bizim uzak durmamız lazım. Sen bir kanun teklifi getirdin. AKP'nin, hükümetin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın stratejik planında, Bakanlar Kurulu'nda yok. 5 tane adam getirmiş teklifi, kimsenin haberiş yok. 'Milletin istediğini yaptık' diyorsun ama mileltin haberi yok. Adama 'yütüyen yalan makinesi' dedim, onu da kabul ettin.

20 MİLYAR DOLARLIK HIRSIZLIĞA KUR'AN-I PEÇE YAPTILAR

2030'a kadar 20 milyar dolarlık ihaleleri niçin Kamu İhale Yasası'nın kapsamının dışına çıkarıyorsun? Haklı bir soru değil mi? Getirdiler kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i 20 milyar dolarlık yolsuzluğa peçe yaptılar. Sağda solda CHP Kur'an'a karşı diyecekler. Din bezirganlığı var.

Kaç gündür soruyorum Erdoğan'a. Bakın yanıt yok. Yönetmenlikle belirlenecek ihalenin şartları.
Yönetmelik dediğin iki bakanın dudağının arasındadır.

KİME PEŞKEŞ ÇEKECEKSİNİZ

Doymadı mı hala gözünüz. Kime peşkeş çekeceksiniz 20 milyar doları. Daha önce Arapça getirmişlerdi. Kanun mu çıkardılar. Talim Terbiye Kurulu oturdu, kararını verdi. aynı şey Kur'an için de yapılabilirdi.

20 milyar dolarlık ihaleyi gizlemek için Kur'an'ın içine koydular Kur'an-ı böyle kullanırsa o yönetimden hayır gelmez. İnançlara saygılı olmak önce ahlaklı olmayı gerektirir. Kalkıp millete hesap vermem diyorsunuz. Bunlardan biri kalkıp 'Biz yalnızca Allah'a hesap veririz' dedi.

DİN BEZİRGANISIN

Kur'an-ı Kerim'i annelerimiz bir kılıfa koyar, başucumuza koyarız. Sessiz sakin ortamda besmeleyle okuruz dedim. Ben bunu söyledim diye siz Kur'an-ı yalnızca kılıfa koyarsınız dedi. İnsaf yahu. Biz Kur'an-ı başımızın üstünde taşırız. Sen bunu istismar edersen ben sana din tüccarı dedim, yetmedi din bezirganı diyeceğim

ZAM ZAM ZAM = RECEP Tayyip Erdoğan

Din ticaretini sadece seçmeli bir Kur'an dersi yaptıkla yapmıyorlar. Bu olayın tartışıldığı dönemde yağmur gibi zamlar geldi. Elektirk, doğalgaz, akaryakıta zam geldi. Millet başka şeyleri tartışsın biz bu arada zamları geçirelim dediler. Bu da din istismarcılığıdır işte

'Dolar yükseldi o yüzden zam yaptık' diyorlar. Dolar düştü, neden zammı yapıyorsun diye sormazlar mı? Doğalgaz fiyatı düşüyor, sen zam yapıyorsun. Zam zam zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan...

Biz bunların hepsinin hesabını soracağız. Hesabını sormak bizim boynumuzun borcu. Geçen gün bir konuşma yapıyor Erdoğan. Dinleyen de sanacak ki İslamiyet'i bu adam getirdi Türkiye'ye.

EĞİTİMİ KESİNTİLİ, YOLSUZLUĞU SÜREKLİ HALE GETİRDİN

Erdoğan konuşuyor. Altta TRT bir son dakika geçiyor 'elektriğe zam' diye. Bunu söyledim de inşallah o spotu geçen TRT çalışanının işine son vermezler. Eğitimi kesintili hale getirdin ama yolsuzlukları sürekli hale getirdin. CHP dönüşümün partisidir, AKP ise statükonun partisidir. Sizi parmakla göstermiyorlar Sayın Başbakan, sizi parmakla çağırıyorlar.

BAŞBAKANLIK'TAN KURYELİĞE NE ZAMAN İNDİN

Televizyonlarda gördünüz herhalde Obama-Erdoğan görüşmesini. Obama dönüyor Tayyip Bey'in omuzundan 'şşşt gel' diyor. Davutoğlu da bir maraton havasında Obama'ya gidiyor. Gözleri Obama'ya dikili. Erdoğan'ı görmüyor bile. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl bu hale getirirsiniz.

İran'da Ahmedinecad 'Rahatsızım görüşmeyi yarın yapalım' dedi, görüşmedi. Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'sın. O gün iki görüşme yaptı Ahmedinecad. Atlayıp uçağına dönmedi Erdoğan? Dönemez ki Obama'nın sözlerini iletecek. Kuryelik yapıyor. Sen koskoca Başbakanlıktan kuryeliğe ne zaman indin?

VELİLERE: 'ŞŞT GEL'İ İNDİRİN

Veliler 'şşşt gel'i indirsinler. Çocuklarına 'Sakın ileride böyle olma' desin.

DÖRT İŞLEM VAR: TOPLAMA, ÇIKARMA, BÖLME VE ÇALMA

Bugün benim için 'Bunlar hesap yapmayı bilmiyor' demiş. Doğrudur. Ben bazı hesapları yapmayı bilmem. Ben kendisine 'yürütmenin başı' demiştim. Zaten o da kabul ediyor. Dört işlem var değil mi? Toplama çıkarma, bölme, çalma. Dilim sürçtü sanmayın. Ben çalmayı bilmiyorum. Bunların çarpmadan anladığı bu. Torunuma 'sevgili kızım insan olacaksın. Derslerine çalışacaksın. Büyüklerini seveceksin. Sen sen ol çalma ve çırpma işiyle uğraşma' diyorum. Benim torunlarıma verdiğim ders budur.

GEÇ AMA GÜZEL AÇIKLAMALAR

Kılıçdaroğlu, grup toplantısı çıkışında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine ilişkin "Geç ama güzel açıklamalar" yorumunda bulundu.

ERDOĞAN OBAMA'NIN KURYESİ

Seul'la gitti. Nükleer zirve vardı. Başbakan çıkıyor bizi parmakla gösteriyorlar diyor. Televizyonlarda gördünüz. Sizi parmakla göstermiyorlar sizi parmakla çağırıyorlar. Senin haberin yok. Obama Recep Beyi kucaklamış gene. Götürüyor. Kucaklamış öbür taraftan Tayyip Beyin omuzundan hişt hişt diyor gel. Öbür taraftan Davutoğlu bir maraton içinde gidiyor. Gözlerini Obama'ya dikmiş gözü Recep Tayyip Erdoğan'ı bile görmüyor.

Sonra Tahran'a geldi. Daha gelirken bir bildirisi yayınlandı. Ahmedinejad ben rahatsızım yarın görüşelim dedi. O gün iki ayrı kabul yaptın. Senin binip Türkiye'ye gelmen gerekiyor. Gelemez. Obama izin vermedi.

CHP MİLLETVEKİLİ KART: KURANA KARŞI OLDUĞUMUZU SÖYLEMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

CHP Konya milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın inanç ve Kuran üzerinden siyasetle bölücülük yaptığını öne sürerek, "Kuran’a karşı olduğumuzu söylemek kimsenin haddi değil"’ dedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiasıyla ilgili davayı da değerlendiren Kart, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yalan söylemek yakışmaz. Başbakan ve bakanlar yalan söylememeli"’ diye konuştu.

Haberin Devamı