Gazete Vatan Logo

Kıdem tazminatı 2020 | 2020 yılı kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

2020 Kıdem tazminatı tavanı, enflasyon oranlarının açıklanmasıyla belli oldu. İşveren tarafından iş akdi feshedilen kişilere ödenen kıdem tazminatında artış yaşandı. 2019 enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra kıdem tazminatının tavanına ilişkin tutar netleşti.

Kıdem tazminatı 2020 | 2020 yılı kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

Kıdem tazminatı 2020 tavanı belli oldu. Bugün itibariyle 2020 yılının Ocak-Haziran ayları arasında kıdem tazminatı tavanı arttı. Kıdem tazminatı tavanı 2020 yılına girilmesiyle çalışan milyonlar tarafından merak ediliyor. Hakem Kurulu memur ve memur emeklileri maaşlarına yapılacak zam üzerine uzun süre tartışıldı ve 2020 yılında memur ve memur emeklilerine 4+4 zam yapıldı. Enflasyon farkının yüzde 5’in üzerinde olmasıyla beraber kıdem tazminatı tavanını da böylelikle belirlenmiş oldu. Peki, 2020 yılı kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLDU?

TÜFE Aralık ayında yüzde 0.74 olarak gerçekleşti. Böylece memur ve memur emeklileri Temmuz-Aralık dönemi için yüzde 6.45 oranında enflasyon farkı alacak.

Vatandaşlar, 2020 yılı kıdem tazminatı belli oldu mu? Sorusuna yanıt arıyor. Bugün açıklanan enflasyon rakamlarından sonra, kıdem tavanı belli oldu. 2020 kıdem tazminatı tavanı 6 bin 791 lira 50 kuruş oldu. Kıdem tazminatı tavanının altında kalan brüt maaşa sahip olan çalışanlar ise hesaplamalarını brüt maaşı ve çalıştığı yılı çarparak bulabiliyor.

Haberin Devamı

3500 lira brüt maaşa sahip olan ve 10 yıllık çalışma hayatı bulunan kişi 35 bin lira kıdem tazminatını hakkını elde ediyor.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NEDİR?

Kıdem tazminatı tavanı tutarının belirlenmesinde esas olan tutardır. En yüksek devlet memurunun bir hizmet yılı için alacağı azami emeklilik ikramiye tutarını ifade etmek için kullanılır.