Gazete Vatan Logo

Kıdem tazminatı taksitle ödenebilir mi?

Çalışanlar, kıdem tazminatına hak kazandıkları durumlarda bu ödemenin ne şekilde yapılması gerektiğini öğrenmek istiyor? Kıdem tazminatı ödemesi peşin mi yapılmalıdır, taksitle ödenmesi mümkün müdür? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Kıdem tazminatı taksitle ödenebilir mi?

Bir iş yerinde en az 1 senedir çalışıyor bulunan işçi, bazı şartlar yerine geldiği takdirde iş sözleşmesinin feshi durumunda her yıl için 30 günlük brüt ücreti tutarında kıdem tazminatı alabiliyor. Peki kıdem tazminatı ödemesinin nasıl yapılması gerekiyor?

KIDEM TAZMİNATI NASIL ÖDENİR?

İşçinin kıdem tazminatına hak kazanması durumunda, kıdem tazminatı ödemesinin nakit olarak tek seferde yapılması gerekiyor. Tutar, iş sözleşmesinin feshedildiği tarihten itibaren geriye doğru hesaplanıyor. Ancak işveren kıdem tazminatı ödemesini taksitle ödemek isterse bunu çalışana bildirmesi ve onun da bu talebi kabul etmesi gerekiyor. Bu durumda ödeme taksitle yapılabiliyor ve işçinin taksitlendirilerek ödeme için faiz talep etme hakkı da bulunuyor. Ancak bu hakkın kullanılması için ihtirazi kayıt bulunması gerekiyor. Eğer işveren kıdem tazminatını ödemeyi geciktirirse bu durumda faiz uygulanıyor ve bu faiz mevduata uygulanan en yüksek faiz olarak belirleniyor. Bu gecikme faizi de sözleşmenin fesih tarihinden itibaren hesaplanıyor.

Haberin Devamı