Gazete Vatan Logo

Kıdem tazminatı hesaplanırken ücrete hangi ödemeler dahil edilir, hangileri edilmez?

Çalışanlar, eğer iş sözleşmeleri işveren tarafından feshedilirse, bazı şartları yerine getirdikleri durumda kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Kıdem tazminatı çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarı şeklinde ödenir. Peki kıdem tazminatı hesaplanırken hangi ödemeler buna dahil edilir, hangileri kıdem tazminatı hesabına dahil edilmez?

Kıdem tazminatı hesaplanırken ücrete hangi ödemeler dahil edilir, hangileri edilmez?

Kıdem tazminatı, işlerinden ayrılmak zorunda kalan çalışanlar için çalıştıkları yılların karşılığı demek. İş sözleşmesinin işveren tarafından kıdem tazminatını gerektiren şekilde sonlandırılmasıyla hak kazanılan bu ödeme için hangi kalemler hesaplamaya dahil edilir, hangileri edilmez sorunun cevabı haberimizde...

KIDEM TAZMİNATI HESAPLANIRKEN ÜCRETE HANGİ ÖDEMELER DAHİL EDİLİR?

Net ücret, yemek yardımı, kasa tazminatı, gıda yardımı, yakacak yardımı, eğitim yardımı, konut yardımı, giyecek yardımı, erzak yardımı, sosyal yardım niteliğindeki ayakkabı ya da bedeli, unvan tazminatı, aile yardımı, çocuk yardımı, temettü, havlu ve sabun yardımı ( işyerinde kullanılacaksa tazminat hesabında dikkate alınmaz), taşıt yardımı, yıpranma tazminatı, kalifiye, nitelik zammı, sağlık yardımı, mali sorumluluk tazminatı, devamlı ödenen primler.

KIDEM TAZMİNATI HESAPLANIRKEN ÜCRETE HANGİ ÖDEMELER DÂHİL EDİLMEZ?

Yıllık izin ücreti, evlenme yardımı, hafta tatil ücreti, bayram harçlığı, hastalık yardımı, genel tatil ücreti, doğum yardımı, ölüm yardımı, izin harçlığı, jestiyon ödemeleri, teşvik ikramiyesi ve primleri, jübile ikramiyesi, seyahat primleri, devamlılık göstermeyen primler, fazla çalışma ücreti, iş arama yardımı, harcırah, bir defalık verilen ikramiyeler, iş elbisesi ve koruyucu malzeme bedelleri.

Haberin Devamı

KIDEM TAZMİNATINDAN KESİNTİ YAPILIR MI?

Kıdem tazminatından sadece damga vergisi kesilmektedir, başka kesinti yapılmamaktadır.