Gazete Vatan Logo

Kıbrıs’tan Nice’e dev otel zinciri

Turizmde atağa kalkan Limak, 8’inci otelini 200 milyon dolar yatırımla Kıbrıs’ta açtı. Mersin’de 300 milyon dolar, Üsküp’te 250 milyon euroluk yatırım yapan Limak, Nice’te otel alıp 10 bin yatak kapasitesine ulaşacak.

Kıbrıs’tan Nice’e dev otel zinciri

Turizm sektöründeki yatırımlarına hız veren Limak Holding, toplamda 8’inci, yurt dışındaki ilk oteli olan Cyprus Deluxe Hotel’i KKTC’de açtı. 200 milyon dolarlık yatırım bedeli ile hayata geçirilen projeyle beraber Limak’ın turizmdeki toplam kapasitesi 7 bini aştı.

Turizmdeki yatırımların ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirten Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Bu yatırımlar ülkeye döviz getiriyor. Gizli ihracat yapıyor ve istihdama katkı sağlıyor. Bizim de anlayışımız ülkeye katkı sağlamak. 5 yıl içerisinde 10 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Diğer sektörlerde olduğu gibi turizmde de sektör lideri olacağız” şeklinde konuştu.

2’nci Belek geliyor

Turizmde artık Türkiye’nin önde gelen yatırımcılar arasında yer aldığını belirten Özdemir, “Mersin’de yapacağımız 2 otel için 300 milyon dolar yatırım yapacağız. Finansman görüşmelerimiz var. Burası Türkiye’nin 2’nci Belek’i olacak. Golf turizmi için inanılmaz bir potansiyeli var” dedi.

AB büyük fırsat

“Makedonya’nın Üsküp şehrinde otel, rezidans ve AVM kompleksi için de toplam

Haberin Devamı

250 milyon euro yatırım yapacağız” diyen Özdemir, “Üsküp çok önemli bir fırsat. Şehrin en değerli arazilerinden birini aldık. Makedonya AB’ye girdi girecek. Bu da bizim daha önceden yaptığımız yatırımın daha anlamlı hala gelmesini sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Paris Hilton gelecek

Limak Turizm Grubu Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, 28 Temmuz’da, bugüne kadar KKTC’ye gelecek en ünlü kişiyi getireceklerini belirterek, “Otelimizin ilk konuklarından birisi dünyaca ünlü model ve DJ Paris Hilton olacak. Paris Hilton her yaz 5 parti yapıyor bu partilerden bir tanesini KKTC Limak Cyprus olarak paylaştı” şeklinde konuştu.

Fransa’da otel satın alınacak
Kaan Kavaloğlu, “Fransa’nın Nice şehrinde satın alma için bir otel grubu ile görüşüyoruz. Turizmde yatırımlarımızı zamanla Balkanlar ve Batı Avrupa’ya kaydıracağız. Ayrıca, İstanbul 3’üncü Havalimanı projesi kapsamında bir şehir oteli yatırımımız da olacak” dedi.

Haberin Devamı