Gazete Vatan Logo

Kıbrıs konferansı yeniden toplanıyor

Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Konferansı'na katılmak üzere İsviçre'ye geldi. Bakan Çavuşoğlu, askeri helikopterle konferansın yapılacağı Montana kasabasına geçti.

Kıbrıs konferansı yeniden toplanıyor

Kıbrıstaki tarafların yanı sıra garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngilterenin katılacağı konferansta, Güvenlik ve Garantiler başlığının yanı sıra Kıbrıs sorunuyla ilgili yürütülen müzakerelerde uzlaşılamayan bütün konular da ele alınacak.

Konferansta Türkiyeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistanı Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, İngiltereyi Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve konferansa gözlemci olarak katılacak AByi ise Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini temsil edecek. Konferansa ev sahipliği yapan BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide, bugün Cenevredeki BM binasında basın toplantısı düzenleyecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterresin de ilerleyen günlerde konferansa katılması bekleniyor.

Akıncı dün adadan ayrıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Müzakereci Özdil Nami, konferansa katılmak amacıyla dün adadan ayrıldı.