Gazete Vatan Logo

Kıbrıs'ı mesken tutmuşlar!

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Mübarek ve iki oğlunun mal varlığıyla ilgi son idia...

Hüsnü Mübarek ve ailesinin mal varlığı ve ekonomik faaliyetlerine ilişkin dünya basınında yer alan çeşitli haberlerde; Mübarek ve iki oğlu Cemal ile Ala’nın Güney Kıbrıs’ta bulunan bazı şirketlerle ilişkilerinin olduğu belirtildi.

Rum basını da bu konudaki haberleri irdeliyor.

Alithia gazetesi, “Hüsnü Mübarek’in İki Oğlu Kıbrıs’ta Şirketler Kurdular - Kıbrıs Aracılığıyla Para Transferi ve Skandallar İddiaları” başlıkları altında verdiği haberinde, Mübarek’in oğulları Cemal ve Ala Mübarek’in Güney Kıbrıs ve Yunanistan’da şirket sahibi oldukları ve bu şirketler üzerinden para aktarımlarının yapıldığı iddialarının gündeme geldiğini yazdı.



“Ennahar Online” isimli internet gazetesine dayandırdığı haberinde gazete, Cemal Mübarek’in 2005 yılında kürsüsü Güney Kıbrıs’ta bulunan “Horus Food Agri - Business” isimli bir şirket kurduğunu, bu şirkette ilgi çekici en önemli unsurun ise, şirketin danışmanı olarak Cemal’ın gözükmesine karşın şirketin yönetim kurulunda Mısır’da muhalefette bulunan iki ismin yer alması olduğunu yazdı.

Gazete, Mübarek’in ikinci oğlu Ala’nın ise 2001 yılında Güney Kıbrıs’ta kurulan “International Securities Fund” şirketinin ortağı olarak gözüktüğünü ve bu şirketin Mısır sermayesinin Güney Kıbrıs ile İspanya aracılığıyla, “Bullion Company Ltd.” İsimli başka bir şirket üzerinden dolaşımı için kullanıldığına dair iddiaları bulunduğunu belirtti.

Haberde, Güney Kıbrıs’ta bulunan şirketin Ala dışındaki bir ortağının Kıbrıslı Rum, bir diğer ortağının ise ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ vatandaşlığını alan bir Mısırlı olduğu ifade edildi.

KIBRIS’TAKİ MAL VARLIKLARI


Öte yandan Politis; “Kıbrıs’ta Mal Varlığı - Mübarek’in Oğulları Limasol’da Şirket Yöneticisi” başlıkları altında verdiği haberinde, New York Times gazetesinin, Mübarek’in oğullarının Limasol’da şirket sahibi olduklarına dair haberler yayımladığını yazdı.

Gazete; Cemal ve Ala’nın merkezi Limasol’da olan “Bullion” isimli şirketin sahipleri olduklarını, bu şirketin de Mısır’ın ekonomisine ilişkin faaliyetlerde bulunan ve merkezi Londra’da olan “Medivest” şirketinin hisselerine sahip olduğunu belirtti.

Gazete, Mübarek’in ve ailesinin mal varlığına ilişkin araştırmaların Güney Kıbrıs’ı es geçmeyecek gibi göründüğü yorumunda da bulundu.

Haberin Devamı