Gazete Vatan Logo

Kia yeni Sorento ile rekor kıracak

Çelik Motor, yenilenen Sorento ile hedef çıtasını yükseltti. Şirket 20 bin adetle en yüksek satışına ulaşmayı planlıyor

Otomotiv sektörü Anadolu Grubu’nun ana iş kollarından bini haline geldi. Kia, Çelik Motor Filo, ikinciyeni.com ve Garenta markalarını çatısı altında bulunduran Çelik Motor, 5 yıl önce 250 milyon TL olan cirosunu 2015’te 1.5 milyar liraya ulaştırmayı planlıyor. Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, Çelik Motor’un 5 yıl önce 10 bin araçlık performanstan, bugün 60 bine yaklaşan bir hacme ulaştığını kaydederek, hızla büyüdüklerini ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın belirlediği hedeflerin de üzerine çıktıklarını söyledi.

100 binlik araç parkı

Yeni Sorento’nun Bodrum’da düzenlenen test sürüşünde sorularımızı yanıtlayan Koçak, “2009’da Kia 5 bin adet satıyordu, bugün 20 bin adede koşuyor. Çelik Motor kiralama 3-4 bin adetlerden bugün 21 bin adetleri hedefliyor. Garenta, günlük kiralamada 5 bin 500 adetlere ulaştı. İkinci el satışlarda 11 bin adedi öngörüyoruz. Toplamda 57 bin 500 adetlik bir araç parkını yönetiyoruz. Bu da ciroya yansıyor. Hedefimiz yıllık yüzde 30-40’lık büyüme oranını sürdürüp. Kısa sürede 100 bin adetlik rakamlara ulaşmak” açıklamasını yaptı. Bora Koçak, 2015 yılında 1.5 milyar TL’lik ciroya ulaşmayı planladıklarını ekledi.

Haberin Devamı

Türkiye için özel ürettiler

KIA’nın Türkiye’de 2004-2009 yılları arasında SUV segmentinde en çok satan modeli olan Sorento yenilendi. Yeni Sorento, Türkiye’ye özel vergi avantajlı 185 beygir güç üreten 2.0 litre dizel motorla donatıldı. Araçta; akıllı park sistemi, akıllı hız sabitleme, ısıtmalı ve soğutmalı koltukları, anahtarı kullanmadan algısal teknoloji ile açılan akıllı bagaj kapağı, panoramik sunroof öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. Yeni Sorento’nun en belirgin özelliklerinden biri de 7 koltuğa sahip olması. Sorento’nun fiyatı 199 bin TL.