Gazete Vatan Logo

Kezzap, tuz ruhu ve tiner karışımıyla eski eşine saldırdı!

Boşandığı kocasının kezzap, tuz ruhu ve tiner karışımını üzerine döktüğü kadın, aylar sonra yoğun bakımdan çıktı.

Yüzü ve vücudunun büyük bir bölümü yanan ve şiddetli acı çeken kadın, çocukları için hayata tutunmaya çalışıyor.

Geçen yıl, sekreter olarak çalıştığı hastanedeki işine giderken boşandığı eşinin kezzap, tuz ruhu ve tinerle hazırladığı karışımla yaptığı saldırının ardından yüzü, kolları ve bacaklarında yanıklar oluşan 34 yaşındaki Fatma Elalmış'ın yaşam mücadelesi devam ediyor.

AA muhabirine, kocası Kadir Kandemir'le severek evlendiğini ve bir süre sonra çeşitli sorunlar yaşamaya başladığını anlatan Elalmış, olay günü işe gitmek için evden çıkarken çocuklarını öptüğünü ve annesinden "helallik" istediğini aktardı.

Evinden uzaklaştıktan bir süre sonra eşinin elindeki kavanozda özel hazırlanmış yakıcı sıvıyı üzerine döktüğünü belirten Elalmış, yaklaşık 5 saniye süren olay anını şöyle anlattı: "Boşanalı 9 ay olmuştu. Koruma kararı verilmişti. Arkamdan birinin koşarak geldiğini fark ettim. Dönüp baktığımda 5 litrelik kavanozun içerisinde çamurlu su gibi bir sıvı olduğunu fark ettim. Ben ilk başta mazotu üzerime dökecek, çakmağı çakacak ve beni yakacak diye düşündüm. Çantamdaki biber gazını çıkartıp sıktım. Eline vurdum sıvının bir kısmı yere ve eline döküldü. Bu sırada 'eski kocam beni yakacak yardım edin' diyerek çevremden yardım istedim. Kimseden ses seda çıkmadı. Elime vurunca düşen biber gazını bir daha alma şansım olmadı. Beni yakacağını anlayınca gözlerimi korumak aklıma geldi. Ellerimle gözlerimi kapattığımda kavanozdaki sıvıyı başımdan aşağı döktü. Bütün çamaşırlarım parçalandı. Bütün vücudum alev alev yanıyordu ve üzerimden dumanlar çıkmıştı. Büyük bir acı hissediyordum. Sıvı gözlerime gelmesin diye sürekli kafamı salladım." Kimyasal sıvının verdiği yanma acısıyla "yanıyorum itfaiye çağırın" diye çığlık attığını belirten Elalmış, ambulansa konulduğu sırada öleceğini düşündüğünü ve Kelime-i Şehadet getirdiğini ifade etti. Adana Numune Hastanesi Seyhan Uygulama ve Araştırma Merkezi Yanık Ünitesi'nde tedavi altına alındığını aktaran Elalmış, yanıklarına müdahale sırasında acı duymaması için anestezi uygulandığını söyledi.

Haberin Devamı

"Beni hayata çocuklarım bağladı"

Haberin Devamı

Hissettiği acılardan dolayı ötenazi hakkını kullanmak istediğini ifade eden Elalmış, tedavi sürecinde yaşadığı hisleri şöyle anlattı: "Yaralarım nedeniyle çok büyük acılar çekiyordum. Doktorlarıma ötenazi yapmalarını söyledim. Çünkü dayanacak gücüm kalmamıştı. Doktorlarım 'ama çocukların var' deyince 'evet çocuklarım var' diye düşündüm ve onlar için ölmekten vazgeçtim. Bir an önce iyileşip evime dönmek istedim. Beni hayata bağlayan onlar oldu. Eğer çocuklarım olmasaydı yaşamak istemezdim. Belki hayata bile tutunamazdım. Her gün Allah'a 'birazcık iyileşeyim çocuklarımı göreyim. Birazcık onları göreyim' diye yalvarırdım. Çok şükür 3 aylık yoğun bakım tedavisinin ardından servise çıktım. Şimdi de evime çocuklarımın yanına geldim. Tedavim devam ediyor."

Çocuklarının okul hayatında sorun yaşamasından endişe ettiği için görüntülenmelerini istemeyen Elalmış ,"Çok şükür gözlerim görüyor. En azından çocuklarımın büyüdüğünü, üniversite hayatlarını mezuniyetlerini görebileceğim" dedi. Saldırının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Kadir Kandemir'in 11 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı