Gazete Vatan Logo

KESK eyleminde gerginlik

Mersin'de, KESK'e bağlı sendika üyelerinin hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerini protesto etmek için yaptıkları basın açıklaması sırasında, bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı. Kısa süreli gerginlik sırasında sendika üyeleri habercilerin görüntü almasını da engellemeye çalıştı

Hastaneler Caddesi'nde toplanan yaklaşık 100 sendika üyesi, 'AKP şaşırma sabrımızı taşırma', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'AKP yasanı al başına çal', 'Yaşasın demokratik mücadelemiz', 'Söz yetki, karar iktidar halka' şeklinde sloganlar attı. Ardından KESK Dönem Sözcüsü Ünsal Yıldız, KESK'in toplu görüşme orta oyunun figüranı olmayacağını, bu nedenle de masadan çekilme kararını aldığını söyledi.

Yıldız'ın basın açıklaması okuduğu sırada emekli öğretmen olduğunu söyleyen bir kadın, gruba yaklaşarak, emekli maaşlarının düşük olduğundan yakındı. Yıldız, emekli öğretmenin ayrılmasından sonra tekrar konuşmasına başlayınca bu kez adını açıklamayan bir vatandaş patformun önüne gelerek, "Yazıklar olsun size. Ülkenin durumu belliyken, hele 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi bu açıklamalar niye? Bu şartlarda daha ne istiyorsunuz?" diyerek çıkıştı. Bir sendika üyesinin, "Provokatörlük yapma, burada basın açıklaması var, git başka yere" demesi üzerine gerginlik yaşandı. Bu sırada görüntü alan habercilerin üzerine gelen bir başka sendikacı ise, "Gidin açıklamayı çekin, bu provokatörleri ne çekiyorsunuz? Kapatın kameraları, bunun haber değeri mi var?" deyince gerginlik arttı. Polisin araya girmesiyle ortam sakinleştirildi. Sendika üyeleri açıklamayı tamamlayıp alandan ayrıldı.

Haberin Devamı