Gazete Vatan Logo

Kesilmedik at bırakmadılar

Adana’da yapılan operasyonda 7 kesilmiş, 24 kesime hazır at ele geçirildi. Yaklaşık 2 ton at eti imha edilirken, ele geçirilen atlar belediyeye teslim edildi.

Kesilmedik at bırakmadılar

Edinilen bilgiye göre, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne ve polise Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi’nde bir evde kaçak yöntemlerle at kesilerek piyasaya sürüldüğü ihbarı geldi. Bunun üzerine zabıta ve polis Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştirici Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte harekete geçti. İhbar edilen adrese yapılan baskında evin ahır olarak kullanılan bölümünde sağlıksız şekilde 7 atın kesildiği, 24 atın ise kesilmeyi beklediği belirlendi. Polis ve zabıta ekipleri at etlerine ve kesime hazır 24 ata el koyarken, ev sahipleri ise gözaltına alındı.

2 TON AT ETİ İMHA EDİLDİ

Yapılan operasyonun ardından 7 attan elde edilen yaklaşık 2 ton at eti Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait çöp kompleksinde imha edildi. Kesilmeden ele geçirilen 24 at ise Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Hayvanlar geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberin Devamı

ATLARDAN 5’İ HAMİLE ÇIKTI

Barınakta Veteriner Hekim Musa Mutlu ve Hayvan Pazarları ve Mezbahalar Şube Müdürü Ahmet Bayram 24 atı tek tek kontrol etti. Veteriner Hekim Mutlu yaptığı incelemede kesim için bekletilen 5 atın da hamile olduğunu tespit etti.

ENGELLİLERİ EĞİTECEKLER

Şube Müdürü Bayram, kendilerine 24 at getirildiğini şimdilik bunların bakımını üstlendiklerini ancak ileri de atları rehabilitasyon merkezini ziyaret edenlerin hizmetini sunacaklarını belirterek, "Atlar gerekli kontrollerden geçildikten sonra buraya gelen ziyaretçilere göstereceğiz. Bunun yanı sıra gerekli eğitimleri verdikten sonra özellikle çocukların binmesini sağlayacağız. Rehabilitasyon eğitimi verilerek atları engelli çocukların eğitiminde de kullanmayı düşünüyoruz" dedi.

Veteriner Hekim Mutlu ise atların çok sağlıksız koşullarda kesildiğini bunun da halk sağlığını özellikle çocukların sağlığını tehdit ettiğini ancak yapılan mücadele ile hem 24 atın kesilmesinin önüne geçildiğini hem de halkın sağlığıyla oynanmasının engellendiğini söyledi.

Haberin Devamı

4.5 TON AT ETİ SATIŞA SUNULDU

Diğer taraftan sağlıksız ortamda at keserken yakalanan şahısların daha öncede at kesip piyasaya sürdüğü öğrenildi. At kasaplarının daha önce de yaklaşık 4.5 ton at ve eşek etini piyasaya sürdüğü tahmin ediliyor. Zabıta ekipleri etlerin nerelere satıldığını bulmak için çalışma başlatırken, yakalanan şahıslar hakkında halk sağlığıyla oynamak ve kaçak kesim yapmaktan işlem yapıldı.