Gazete Vatan Logo

Keşif aracından istihbarat şefi çıktı!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü karanlık operasyonun mimarı istihbarat istasyon şefi Ahmet Abdullah Almuzaini'nin cinayetten önce Belgrad Ormanları'nda keşif istihbarat yapan aracın içinde olduğu ortaya çıktı.

Keşif aracından istihbarat şefi çıktı!

Sabahın haberine göre Almuzaini, Kaşıkçı öldürülmeden bir gün önce, yani 1 Ekim'de Belgrad Ormanı'na Başkonsolosluğun diplomatik plakalı aracıyla giderek keşif yaptı.

RUTİN TAKİP SIRASINDA

Bu araç daha önce güvenlik kameralarına takılmıştı, ancak aracın içinde cinayetin beyni olan Almuzaini'nin olduğu bilinmiyordu. Belgrad Ormanı'ndaki keşif faaliyeti, Kaşıkçı'nın aslında öldürüldükten sonra Belgrad Ormanı'na gömülmesinin planlandığını, ancak 2 Ekim'de planın değiştiğini gözler önüne seriyor. Almuzaini'nin Belgrad Ormanı'nda yaptığı keşif faaliyeti rutin bir takip tarassut faaliyeti esnasında açığa çıktı. Almuzaini Belgrad Ormanı'nda keşif yapan diplomatik plakalı aracın içindeydi. Ve oraya giderken yanında şoför dahi götürmedi.

PLANI RİYAD'DAN GETİREN KİŞİ

Almuzaini, Kaşıkçı cinayetinin emrini ve planını Riyad'dan getiren kişi. Bir başka deyişle Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a bağlı olarak çalışan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmet Asiri'den infaz emrini ve planını alıp uygulatan kişi. Almuzaini Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda ataşe resmi göreviyle bulunuyordu, ancak asıl görevi istihbarat istasyon şefiydi.

Haberin Devamı

CİNAYETTEN SONRA ÜLKESİNE DÖNDÜ

Almuzaini, 29 Eylül'de yani Kaşıkçı'ya 2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda randevu verilmesinden bir gün sonra Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Riyad'a gitti. 1 Ekim'de yine tarifeli uçakla İstanbul'a geldi ve Kaşıkçı cinayetinin işlendiği günün akşamı yine tarifeli uçakla gizlice Riyad'a döndü. Almuzaini 1 Ekim'de saat 16:00'da kurye olarak tekrar İstanbul'a geldi ve Başkonsolos Uteybi'ye infaz emri ve planını iletti. Almuzaini cinayetten sonra sırlarıyla ülkesine döndü.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü karanlık operasyonun mimarı istihbarat istasyon şefi Ahmet Abdullah Almuzaini'nin cinayetten önce Belgrad Ormanları'nda keşif istihbarat yapan aracın içinde olduğu ortaya çıktı.

DAHA ÖNCE BİLİNMİYORDU

Almuzaini, Kaşıkçı öldürülmeden bir gün önce, yani 1 Ekim'de Belgrad Ormanı'na Başkonsolosluğun diplomatik plakalı aracıyla giderek keşif yaptı. Bu araç daha önce güvenlik kameralarına takılmıştı, ancak aracın içinde cinayetin beyni olan Almuzaini'nin olduğu bilinmiyordu.

Haberin Devamı

Belgrad Ormanı'ndaki keşif faaliyeti, Kaşıkçı'nın aslında öldürüldükten sonra Belgrad Ormanı'na gömülmesinin planlandığını, ancak 2 Ekim'de planının değiştiğini gözler önüne seriyor. Almuzaini'nin Belgrad Ormanı'nda yaptığı keşif faaliyeti rutin bir takip tarassut faaliyeti esnasında açığa çıktı. İstihbarat birimleri Almuzaini'nin detrap noktasında (İstihbaratçıların kullandığı buluşma noktalarına verilen ad. Bu buluşmalar için gözlerden uzak yerler belirlenir.) buluşma amacıyla, yani bir casusluk faaliyeti için Belgrad Ormanı'na gittiğini düşündü. Çünkü henüz o gün Suudilerin Cemal Kaşıkçı'yı öldürmeyi planladığı bilinmiyordu.

Almuzaini Belgrad Ormanı'nda keşif yapan diplomatik plakalı aracın içindeydi. Ve oraya giderken yanında şoför dahi götürmedi.

Haberin Devamı