Gazete Vatan Logo

Kerpetenli doktor kurbanı

5 yaşındaki Zeynep Tuğsem Tavşan’ın burnundan 2 yıl önce çıkan mercimek tanesi kadar kitle iddiaya göre kerpetenle alındı. Hemen sonra yüzünün sol tarafında büyük bir tümör oluştu

Erzurum’un Palandöken ilçesindeki Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde yaşayan 2’si erkek 3 çocuk annesi Meryem-Emin Tavşan çiftinin kızları Zeynep Tuğsem’in 2 yıl önce sol burun kenarında mercimek tanesi büyüklüğünde bir kitle oluştu. Aile, kızlarını hemen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Zeynep’in yüzündeki kitle alındı. Kitlenin alınmasının ardından yerinden bir tümör çıktı ve yüzünün sol tarafına yayıldı.

Yanlış tedavi iddiası

40 yaşındaki Meryem Tavşan kızının çok acı çektiğini, evden dışarı çıkamadığını belirterek, 20 günde bir İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi’nde kızına kemoterapi tedavisi uygulandığını belirtti. Meryem Tavşan, “KBB doktorunun verdiği bir ilaçla yüzündeki şişlik büyümeye başladı. Bizi plastik cerrahiye sevk ettiler. Burada da doktor kitleden biyopsi alınması gerektiğini söyledi. Bu işi asistanlarına yaptırdı. Çocuğumun yüzündeki kitleyi kerpetenle aldılar, çocuk dişi kadar kitle çıkardılar. Bunun normalde enjektörle alınması gerekiyormuş. Yanlış tedavi kızımı bu hale getirdi. Kızım şimdi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kemoterapi tedavisi görüyor. Kızımın iyileşmesi için Cumhurbaşkanı, Başbakan, Sağlık Bakanı’ndan yardım istiyoruz. Yavrum aynaya bakamıyor. Hemen ağlıyor. Büyüdükçe her şeyin farkına varıyor. Onun da psikolojisi bozuldu” diye konuştu.

Haberin Devamı