Gazete Vatan Logo

Kerkük'te silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Pazartesi günü Bağdat yönetiminin kontrolüne geçen kritik kentte gece saatlerinde silah sesleri duyuldu. Irak terörle mücadele güçlerini hedef alan saldırıda bir polis öldü, dört polis yaralandı. Barzani'nin yayın organı Rudaw saldırıyı 'gönüllü' Kürt savaşçılarının yaptığını izleyicilerine aktardı. İngiliz Financial Times gazetesi, gerilimin elle tutulduğu kentte gerçekliği doğrulanmayan yağma ve saldırı söylentileri yayıldığını bildiriyor.

Kerkük'te silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Irak'ta tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından Ordu birliklerinin Mesut Barzani yönetiminden geri aldığı Kerkük'te, fırtına dinmiyor. Kentte gece boyunca silah sesleri yükseldi. Türkmenler, Araplar ve Kürtlerin birlikte yaşadığı kentte gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Anadolu Ajansı, saldırının merkezi hükümetin polis güçlerini hedef aldığını bildiriyor.

Terörle mücadele güçlerinin Şorca Mahallesi'ndeki kontrol noktasına ateş açan saldırganlar, bir polisi öldürdü. Yaralı dört polis hastanelere taşındı.

Barzani'nin televizyonu Rudaw, saldırıyı 'gönüllü' Kürt savaşçılarının gerçekleştirdiğini izleyicilerine aktardı. Rudaw'ın haberinde ayrıca Irak güvenlik güçlerine ait üç Hummer aracının yakıldığı iddiası da yer aldı.

Irak polis güçleri, Kerkük'teki çeşitli semtlerde kontrol noktası oluşturuyor.

Reuters haber ajansı, Kerkük'te başlayan yeni dönemde günlük hayatı gösteren fotoğrafları dünyaya geçti. Çarşı pazar fotoğraflarının yanında tezgahlarda satılan Irak bayrakları dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Kentte yaşam normale dönerken ancak yine de elle tutulur bir gerilim söz konusu.

Tehlikeli söylentiler

İngiliz Financial Times gazetesi muhabiri Erika Solomon, Kerkük'ten kaleme aldığı haber-analizde, kentte gerçekliği doğrulanmayan yağma ve saldırı söylentileri yayıldığını aktarıyor.

Solomon'un haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Söylentiler abartılı. Röportaj yaptığımız hiç kimse bir yağma ya da saldırganlık olayı görmemiş. Ancak Kerkük gergin. Kerkük'ten ayrılan bir kadın 'Duyduklarımız TV'den ve telefon aramalarından geliyor. Şu aşamada neden kaçtığımızı bilmiyoruz' diyor."

Haberde, Barzani'nin partisi KDP (Kürdistan Demokrat Partisi) ile Talabani'nin partisi KYB (Kürdistan Yurtseverler Birliği) arasında bir iç savaştan korkulduğu da belirtildi.