Gazete Vatan Logo

Kerem Görsev'in 17. albümü müzik marketlerde

Kerem Görsev'in, Los Angeles'te United Records'ta kaydedittiği 17'inci albümü 'Spring Water', Emre Plak etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Kerem Görsev'in 17. albümü müzik marketlerde

Spring Water'da yer alan bestelerin, Kerem Görsev için birbirinden farklı anlamları var. Yıllardır albümlerinde bahar temalı besteler çalan, sonbahardan ilkbahara geçişi, pastel renkli bir dünyadan renkli bir dünyaya geçiş olarak hissetiğini anlatan Görsev, tüm eserlerini bu hissiyatla yarattı.

'Spring Water' albümünü eşi Pınar Görsev'e ithaf eden Kerem Görsev, diğer eserlerinin anlamlarını şu şekilde anlatıyor: "Albümdeki “Requiem For Soma”, hayatını kaybeden madencilere. 'Lady Misty', Bolognes köpeğim Misty'e. 'Mistrust', ihanete uğradığımız bir anda yazdığım bir beste. 'Simple Day', basit yaşadığım bir günün hikâyesi. 'Weekend', mutlu bir hafta sonu sabahı yazdığım jazz waltz. 'Marathi Island', sevdiğim ve sık gittiğim bir Yunan adası. 'Innonence', yıllar önce kızım Nisan’a yazdığım bir beste."

Tüm bestelerin Kerem Görsev'e, düzenlemelerin ise daha önce Londra Philharmoni ve Prague Philharmoni orkestra kayıtlarında beraber çalıştığı 2 Grammy ödüllü Piyanist & Aranger Alan Broadbent'e ait olduğu albüm kayıtlarını, Grammy ödüllü efsane Bill Schnee üstlendi. Davulda Joe LaBarbera, kontrabasta Darek Oles eşlik ettiler. L.A. Strings 24 kişilik ekipleriyle albümde yer aldılar.

Haberin Devamı