Gazete Vatan Logo

Kepenk açamayan esnaf internette satışa başladı!

Çatışmalar ve sokağa çıkma yasağı yüzünden günlerdir kepenklerini açamayan, satış yapamayan Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki esnafa destek sanal ortamdan geldi.

Kepenk açamayan esnaf internette satışa başladı!

Diyarbakır’da yoğunluklu olarak küçük esnafın bulunduğu ve ticaretin nabzının attığı Sur ilçesinde yaklaşık bir aydır çatışmalar ve sokağa çıkma yasağı sürüyor. Zor durumdaki esnafa destek kadınlar için kurulan bir dernekten geldi. Kadınların üretimini ön plana çıkarmak amacıyla kurulan Diyarbakır Üretim ve İstihdam Derneği Sur esnafının ürünlerini sanal ortama taşıdı. Dernek Başkanı Gülbahar Örmek sadece Diyarbakır’da dükkanından, evinden olan esnafla değil, kenti terk eden kişilerle de iletişim halinde ve ürünlerini www.mezapotomyastore.com adresi üzerinden aracısız pazarlıyor.

‘Bir anda 2’den 56’ya çıktı’

Gülbahar Örmek, başta kadınlar olmak üzere esnafın aracılara pay vermeden emeklerinin karşılıklarını almasını en büyük hedefleri olarak belirlediklerini söylüyor. “Derneği üç yıl önce kurduk. Kapı kapı dolaştık; ama esnaf soğuk baktı. Hatta bana ‘Başka kapıya’ diyen bile oldu. Sadece geri dönüş yapan sadece iki kişi oldu. Geri dönüş yapanlarda beni kırmamak için kabul ettiler. Daha sonra açılan hendekler yüzünden iş değişti, esnaf satış yapamaz oldu ve yüzlercesi iflas etti. Başlangıçta 2 olan esnaf sayımız 56’ya çıktı, e-ticaret esnafın umudu oldu.”

Haberin Devamı