Gazete Vatan Logo

Kenya’yı sahte terör vurdu

Kenya polisinin Strahmore Üniversitesi’nde öğrencilere haber vermeden düzenlediği terör tatbikatında çıkan kargaşada bir kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Kenya’yı sahte terör vurdu

Son yıllarda El Kaide bağlantılı Eşşebab terör örgütünün düzenlediği saldırılarda yüzlerce vatandaşını kurban veren Kenya’da polisin başkent Nairobi’deki Strathmore Üniversitesi’nde düzenlediği terör tatbikatı kanlı bitti. Okul yönetimine dahi haber verilmeden düzenlenen tatbikatı gerçek terör saldırısı zanneden öğrenciler ve öğretmenler, kendilerini dersliklerin olduğu binanın pencerelerinden aşağı attı. Ana binanın girişinde yaşanan izdihamda da çok sayıda öğrenci yaralandı. Yetkililer, tatbikatta bir kişinin öldüğünü, 30’u aşkın öğrenci ve öğretmenin de yaralandığını açıkladı.


Okuldaki güvenlik görevlilerinin olası bir saldırıya ne kadar hazırlıklı olduğunu anlamak için böyle bir tatbikat düzenlediklerini belirten polis şefi Japheth Koome, “Acil durum servislerinin ne kadar hazır olduğunu kontrol etmek istedik” diye konuştu.


Polise teşekkür

Polise tatbikat için teşekkür eden üniversite yönetimi, bir çalışanın pencereden atlayarak yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. Kenya’da nisan ayında Garissa Üniversitesi’ni basan Eşşebab militanları 148 kişiyi öldürmüştü. Okul yönetimi, ‘mümkün olduğunca gerçekçi’ olmasına özen gösterilen tatbikattan önemli dersler çıkarıldığını vurguladı.

Haberin Devamı