Gazete Vatan Logo

Kentsel dönüşüm parça parça olmamalı

Kentsel dönüşümün parça parça uygulandığını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, bunun yerine bir master plan çerçevesinde tek elden yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm parça parça olmamalı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında çok sayıda proje yapıldığını belirterek, “Bugün baktığımızda birçok parçacık uygulamalar yapılıyor. Bundan sonra kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açmalıyız” dedi. Kurum, kentsel dönüşüm uygulamalarının bir master plan çerçevesinde devam etmesi ve bu plana uygun bir şekilde tek elden yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Master plan olmalı

Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat ortaklığıyla, Emlak Konut GYO güvencesiyle Basın Ekspres Yolu üzerinde hayata geçirilen Karat 34 projesinin lansmanında konuşan Murat Kurum, kentsel dönüşüme değindi. Emlak Konut GYO’nun kentsel dönüşüm konusunda üstüne ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğunu anlatan Kurum, “Hem TOKİ hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili çalışmalarımız var. Bu süreç hem ülkemiz hem İstanbul açısından çok önemli. Bir master plan çerçevesinde ne yaptığımızı bilerek dönüştürmemiz gerekiyor” diye konuştu. Kurum, İstanbul’un geneline ilişkin bir master plan yapılması gerektiğini de vurguladı.

Haberin Devamı

Yüksek faiz oranlarına da değinen Murat Kurum, Fed’in kararları daha olumlu bir takvim sürecinde uygulayacağını açıklaması üzerine iç piyasada faizlerle ilgili önemli gelişmeler olacağını düşündüklerini ifade etti.

Kurum, “Hatta önümüzdeki süreçte faiz indirimleri olmasını bekliyoruz” dedi. Emlak Konut olarak faizleri indirdiklerini ifade eden Kurum, “Yükleniciler ile ortak karar aldık. Bizim projelerimizde TÜFE’li satış gibi farklı alternatifler var. TÜFE’li almayıp belirli bir bedel üzerinden borçlanmak isteyenler için 0.70 faiz oranıyla 6 aydır satış yapıyoruz” diye konuştu.

Yoğun ilgi var

EMLAK Konut GYO’nun Basın Ekspres Yolu üzerindeki 22 dönümlük arazisinin ihalesini, 440 milyon liralık satış geliri üzerinden yüzde 39 yani 171 milyon 600 bin lira pay teklif eden Baş Yapı-Doğa Şehircilik kazanmıştı. Nisan ayı ile birlikte lansmanlara hızlı bir şekilde başladıklarını söyleyen Genel Müdür Murat Kurum, “Projede 621 bağımsız bölüm var. Sektörde balon vardı diyenlere inat lansman öncesinde yüzde 30’a yakın ön talep geldi. Yoğun ilgi var” diye konuştu.

Haberin Devamı

İçinden havaray geçecek proje

BASIN Ekspres Yolu’nun girişinde hayata geçirilen Karat 34 projesi satışa çıktı. Projede stüdyo, 1+1, 1+1 dubleks, 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinden oluşan 470 konut ile 123 adet ofis 28 ticari ünite bulunuyor. Baş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, havaray güzergahının arazinin içinden geçtiğini belirtti. Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı ise projede konut fiyatlarının 229 bin lira, ofis fiyatlarının ise 874 bin TL’den başladığını kaydetti.