Gazete Vatan Logo

Kentsel Dönüşüm Derneği Açıldı

Kentsel dönüşümle ilgili tüm sektör temsilcilerini ve toplumun birçok kesimini kapsamayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği hayata geçti.

Derneğin başkanlığına İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmalarına öncülük etmesiyle bilinen, Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı seçildi..

İnşaat sektöründe 25 yıla yakın bir geçmişe sahip olan Erkanlı Grup, kentsel dönüşüm hamlesinde İstanbul’da iki ayrı proje için ön protokol imzaladı. Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı aynı zamanda Kentsel Dönüşüm Derneği’nin de Başkanlığına seçildi…

1998 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ankara merkezli Erkanlı Grup, kentsel dönüşüme odaklandı. Ankara’da markalı konut projelerini sürdürmekte olan Erkanlı Grup, İstanbul’da ise iki ayrı kentsel dönüşüm projesi için ön protokolleri imzaladı. Aynı zamanda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Derneği’nin de Başkanı olan Rıza Hüseyin Erkanlı, şirketin 2 yıldır kentsel dönüşüm için hazırlandığını, özel hukuk departmanı kurarak kentsel dönüşümün alt yapısını kurduğunu açıkladı.

Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, kentsel dönüşümü klasik bir iyileştirme olarak algılamadıklarını ve şirket olarak dönüşüm projelerinde özellikle tasarımı ve estetiği öne çıkaran, insanlara daha geniş yaşam alanları sunan, içinde sosyal donatıların olduğu, daha yaşanabilir, daha modern binaları ortaya koyacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Erkanlı Grup bu yolda İstanbul’da iki önemli adım attı ve Kartal Bölgesi ile Avrupa Yakası’nda iki site ile ön anlaşma yaptı. Rıza Hüseyin Erkanlı “Nihai imzaya açılan bu anlaşmalar kısa zamanda hayata geçtiğinde, İstanbul için nasıl bir dönüşüm planladığımızın reel örneklerini sunmuş olacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin hızlı bir kentsel dönüşüm sürecine girdiğini anlatan Erkanlı, Türkiye’nin kentsel dönüşümü 2023 hedeflerine uygun marka kentler yaratmak için bir avantaja dönüştürebileceğini söyledi. Erkanlı “Avrupa’da birçok kentte turistlere ilk gösterilen yerler “Eski şehir” olarak adlandırılan alanlardır. Avrupa’da savaşta yıkılan birçok tarihi yapı dönüşüm sayesinde tekrar yapılmış ve kente kimliği kazandırılmıştır. Bu başarıyı bizler de gösterebiliriz. Bunun yolu ise toplumsal uzlaşıya varabilmek, ortak değerlerde buluşabilmektir” dedi.

Haberin Devamı

Dernek Kentsel Dönüşümde Aktif Rol Oynayacak..

Kentsel dönüşümle ilgili tüm sektör temsilcilerini ve toplumun birçok kesimini kapsamayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği’nin Başkanlığına Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı seçilirken, kurucuları arasında Erol Güral (Gürallar Yapı), Hakan Hamdi Varol (Denizbank) Serkut Ömer İsafça (Denizbank), Mesut Alkan (Bemes Yapı), Mutlu Alkan (Bemes Yapı) Osman Can (Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi), Haldun Ersen (M.A.P. Danışmanlık) gibi önemli isimler bulunuyor.

Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı kentsel dönüşüm çalışmalarında şehirleşmenin de tüm boyutları ile ele alınması amacı derneğin ismine şehirciliği de eklediklerini belirterek “Dünyada kentsel dönüşüm süreçlerinde başarılı şehirlerin yönetimleri, sivil toplum örgütleri ile iş birliği yapmak suretiyle tecrübelerinden yararlanarak, ülkemizdeki uygulamalara örnek olmasını sağlamak istemekteyiz” dedi.

Haberin Devamı