Gazete Vatan Logo

Kentin orta yerinde silahlı saldırı: 2 şehit

Diyarbakır’da trafik denetimi yapan polis ekibine PKK’lılarca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda iki polis şehit oldu

Kentin orta yerinde silahlı saldırı: 2 şehit

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde trafik denetimi yapan polis ekiplerine dün saat 13.00 sıralarında teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi. Tanıkların ifadesine göre beyaz şapkalı bir kişi, beyaz bir araçtan inerek, polislerinin olduğu araca ateş açtı. Saldırıda yaralanıp hastaneye kaldırılan ikisi de bir kız babası polisler İzmir Bergama’lı Ahmet Gılıç ve Kastamonu Taşköprü’lü İlker Narin şehit oldu.

ŞEHİT OLACAĞINI ANLADI

En son kelime-i şahadet getirdi

DİYARBAKIR’da şehit düşen bir kız babası trafik polisi Ahmet Gılıç’ın (38) vurulduğu sırada telefonda konuştuğu ve en son kelime-i şehadet getirdiği öğrenildi. Teyzesinin oğlu İbrahim İşlek (41), yaşadıklarını anlattı: “Ahmet, bana telefon etti. Ancak, hasta babamla uğraştığım için telefona cevap veremedim. 5 dakika kadar sonra ben aradım. ’Diyarbakır’da görevdeyim. Buralar biraz daha iyi ama tehlikenin nereden, nasıl geleceği belli değil’ dedi. Bu sırada silah sesleri geldi. Ardından sesler kesildi, telefon yere düşer gibi bir ses daha geldi. O an Ahmet’in kelime-i şehadet getirdiğini duydum, telefon kapandı. Tekrar tekrar aradım. Ancak, cevap veren olmadı.”

Haberin Devamı

İKİ ŞEHİT POLİS HABERİ DAHA...

Silopi’de yola bomba, polisevine roketatar!

ŞIRNAK Silopi’de 3 teröristin öldürülmesinin ardından olaylar dün de sürdü. Barbaros Mahallesi’ndeki olaylara müdahaleye giden polis aracı geçerken teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlattı. Şiddetli patlamada araçta bulunan polislerden Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Yılmaz Dikmen (43) şehit oldu. Dört polis de yaralandı.
Silopi’de teröristler, gece de roketatar ve uzun namlulu silahlarla polisevine saldırdı. Bir polisin şehit olduğu saldırının ardından operasyon başlatıldı.
Kadınlar protesto etti
Silah seslerinin yankılandığı Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinden
dumanlar yükseldi. Bir grup kadın olayları protesto etti.

Haberin Devamı