Gazete Vatan Logo

Kendisini ve eşini darp eden oğlunu öldürdü

Kendisini ve eşini darp eden oğlunu öldürdü

Muğla’nın Datça ilçesinde kendisini ve eşini sürekli darp eden şizofreni hastası ve uyuşturucu bağımlısı oğlunu av tüfeğiyle öldüren baba, polise teslim oldu.

Olay, bu sabah saat 05.00 sıralarında Datça merkez Ambarcı Caddesi 124. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muğla’da çalıştığı iş yerinden emekli olan 2 çocuk babası Ömer Levent A. (59), ev kiralayarak Datça’ya yerleşti. Ailesiyle birlikte yaşayan ve şizofreni hastası olduğu belirtilen Mehmet A. (32) ile babası arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Babası ve annesi Fatma A.’yı daha önce de defalarca darp ettiği ileri sürülen Mehmet A., tartışma esnasında yine anne ve babasına saldırdı. Baba Ömer Levent A., kavganın büyümesi üzerine evdeki av tüfeğiyle oğluna 3 el ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Mehmet A., olay yerinde hayatını kaybetti. Ömer Levent A., 115 Polis İmdat hattını arayarak kendisini ihbar etti. Eve gelen polise telim olan baba, ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

SUÇ KAYDI VAR

Olayda hayatını kaybeden Mehmet A.’nın cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Şizofreni tedavisi gören Mehmet A.'nın uyuşturucu bağımlısı olduğu, uyuşturucu bulundurmak ve temin etmek suçlarından 4 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Emniyetteki ifadesinde oğlunun daha önce de eşi ve kendisine saldırdığını söyleyen Ömer L.A.’nın, olayın da ilk olarak akşam başladığını belirterek şunları söyledi:
"Dün akşam oğlum, teyzesinin yanında olan eşimi telefonla ısrarla arayarak eve gelmesini istedi. Oğlumun uyuşturucu krizi geçirdiğini görünce eşimi arayıp eve gelmemesini konusunda uyardım. 1-2 saat sonra oğlum sakinleşti. Bunun üzerine tekrar eşimi arayarak eve gelebileceğini söyledim. Bir süre sonra eşim eve geldi. Oğlum annesini görünce balkona sigara içmeye davet etti. Balkona çıkar çıkmaz, annesinin boynuna sarıldı. Boğazını sıkıp tekmelemeye başladı. Araya girerek kendisini güçlükle zapt ettim. Sonra içeri girdik. Oğlum sakinleşince, eşimle odamıza çekildik. Bir süre sonra başıma gelip beni dürterek uyandırdı. Benden 600 lira para istedi. Uyuşturucu alacağını söyledi. Tekrar tartıştık. Peşinden salona çıktım. Karşılıklı küfürleşme oldu. ’Sizi öldüreceğim. Keseceğim’ diye tehditler savurdu. Ben kendisini sakinleştirmeye çalıştım. Ardından odama geçtim. Çok korkmuştum, salona çıkınca üzerime geldiğini görünce odada elime geçirdiğim av tüfeğiyle ateş ettim. Çok pişmanım. Böyle olmasını istemezdim."
TUTUKLANDI
Muğla’nın Datça İlçesi’nde şizofreni hastası ve uyuşturucu bağımlısı oğlu 28 yaşındaki Mehmet A.’yı av tüfeğiyle karnından vurarak öldüren babası 59 yaşındaki Ömer Levent A., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Haberin Devamı