Gazete Vatan Logo

Kendisini darp eden eşini öldüren kadına ’haksız tahrik’ indirimi

Kendisini darp eden eşini öldüren kadına ’haksız tahrik’ indirimi

ESENYURT’ta 1 Ekim 2015 tarihinde çocuklarını, birlikte yaşadığı S.E. isimli kadının evine götürdüğü için tartıştığı 11 yıllık eşi Yusuf İz’i öldüren 3 çocuk annesi Hürmüs İz’e, önce "Kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, suçu "Ağır tahrik altında" işlediği gerekçesi ile 18 yıla indirdiği cezayı, "İyi hal" indirimi ile de 15 yıla düşürdü.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Hürmüs İz ve avukatı ile öldürülen Yusuf İz’in yakınları ve avukatı katıldı. Duruşma savcısı Gökhan Sayın, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaada, sanık Hürmüs İz ile maktül Yuzuf İz’in karı koca olduklarını, maktulün S.E. isimli kadın ile dost hayatı yaşadığını belirtti. Mütalaasında sanık Hürmüs İz’in maktül eşi Yusuf İz ve S.E.’yi korkutmak amacıyla silah aldığını belirten Savcı Sayın, olay günü maktulün sanığa hakaret ettiğini, onu darp ettiğini, çocukları da dost hayatı yaşadığı S.E.’nin yanına götürdüğünü söylediğini belirtti.

Haberin Devamı

SAVCI 'HAKSIZ TAHRİK’ İSTEDİ

Maktulün sanığı dışarıya attığını, sanığın site görevlisi ile sohbet ederken maktulün dışarıya çıktığını, sanığı tekmelediğini belirten Savcı Sayın, buna sinirlenen sanığın da silahını çıkararak maktulü sol göğsünden vurduğunu ve sanığın aldığı bu kurşun yarası ile öldüğünü belirtti. Savcı Sayın, sanık Hürmüs iz’in, "Haksız tahrik altında adam öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi.

'AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET’ İNDİRİMLERLE 15 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Kısa bir ara veren mahkeme, kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Hürmüs İz’e önce "Kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. İz’in bu suçu "Haksız tahrik altında" işlediğine hükmeden mahkeme ağırlaştırılmış hapis cezasını 18 yıla düşürdü. Bu cezayı da "İyi hal" indirimi ile 15 yıla düşüren mahkeme, "Ruhsatsız silah" bulundurma suçundan da 10 ay hapis cezası verdiği sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı bitirdi.