Gazete Vatan Logo

Kendisini bıçaklayan oğlundan şikayetçi olmadı

Antalya'da çıkan tartışmada babası Hasan A.'yı bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklanan 21 yaşındaki Oğuzhan A., babasının şikayetçi olmaması üzerine tahliye edildi.

Kendisini bıçaklayan oğlundan şikayetçi olmadı

Antalya'da 21 yaşındaki Oğuzhan A., geçen Aralık ayında çıkan tartışmada kendisini dövmeye çalıştığını iddia eden babası Osman A.'yı karın boşluğundan bıçakladı. Ardından gözaltına alınan Oğuzhan A., sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Babasını öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle nakkında Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Oğuzhan A., babasının saldırısından kendisini korumak isterken kazayla bu olayın meydana geldiğini iddia etti.

Olayın babasının sinirli bir yapıya sahip olmasından kaynaklandığını ileri süren Oğuzhan A. Babam olay günü ablam Zeliha'ya hakaret etmiş. Ablam da ağlayarak yanıma gelip bana olayı anlattı. Ben de ablama neden küfür ettiğini sormak için babamla konuşmaya gittim. Birlikte ortaokulun bahçesine gittik. Okulun bahçesinde bir saat kadar konuştuk. Babam bana da küfür edip üzerime yürüdü. Ben kendisini korkutmak için bıçak çıkardım. Babam beni dövmek için hamle yapınca bıçak karın boşluğuna saplandı. Yaralandığını görünce polise gidip teslim oldum" dedi.

Haberin Devamı

Baba Hasan A. da geçirdiği bir kaza nedeniyle sinirsel rahatsızlığı olduğunu, bu nedenle en küçük olayda sinirlendiğini, oğluyla konuşurken sinirlerine hakim olamayıp tokat atmaya çalıştığını anlattı. Hasan A., Oğluma tokatla vuracağım sırada karın boşluğumda bir yanma hissettim. Oğlumu dövmek için üzerine giderken yaralandım. Kendisinden şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme, suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak Oğuzhan A.'yı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.