Gazete Vatan Logo

Kendisini bıçaklayan eski eşini...

ÇORUM’da eski eşi 21 yaşındaki Aynur A.’yı 3 yerinden bıçaklayıp ağır yaralayan 23 yaşındaki Kadir A., 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, genç kadının şikayetinden vazgeçmiş olması ve dosyanın Yargıtay’a gidiş- dönüş süresini dikkate alarak, 1.5 yıldır cezaevinde bulunan Kadir A.’yı tahliye etti.


Olay, Çorum’da 2012 yılı Eylül ayında Gazi Caddesi üzerinde bulunan Kültür Sitesi önünde meydana geldi. Kadir A., Ankara’da vatani görevini yaparken, firar edip Çorum’a gelerek, boşandığı eşi Aynur A. ile konuşup barışmak için ikna etmeye çalıştı. Kadir A., uzatan akrabası da olan genç kadına yeniden evlenme teklifinde bulundu ancak olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine sinirlenip üzerindeki bıçakla Aynur A.’yı 3 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Olayın ardından yakalanan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Kadir A., bugün Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı.

’Adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık ifadesinde, "Askere gitmeden bir süre önce eşimden boşanmıştım. Ancak, askerde eşim sürekli aklıma geldi ve firar edip Çorum’a geldim. İlk işim ona mesaj atıp, buluşmak oldu. O da kırmadı, geldi. Yeniden evlenme teklifinde bulundum. Kabul etmedi. O gün alkollüydüm. Ben o gün onunla gerçekten sadece konuşmak, barışmak için buluşmuştum. Tartışınca bıçakladım, pişmanım. Ben onu seviyorum. Onu öldürmek için bıçaklamadım" diyerek pişman olduğunu söyledi.

Daha önce kendisini duruşmalara katılan ve eski eşinden şikayetçi olduğunu dile getiren Aynur A. ifade değiştirerek, "Ben kendisini affediyorum ve ondan şikayetçi değilim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Kadir A.’ya boşandığı eşini öldürmeye teşebbüs suçundan 11 yıl hapis cezası verdi. Ardından da sanığın kaçma şüphesinin olmaması, genç kadının şikayetten vazgeçmiş olması, dosyanın Yargıtay’a gidiş- dönüş süresi, yaklaşık 1.5 yıldır cezaevinde bulunması nedeniyle Kadir A.’yı tahliye etti.

Haberin Devamı