Gazete Vatan Logo

Kendisine kaçan kızın ailesinden fidye istedi

Sultangazi’de ailesiyle birlikte yaşayan Sevcan Yatkın, aynı tekstil atölyesinde çalıştığı Suriyeli Ali Selci’ye kaçtı. Selci ve iki arkadaşı, genç kadının ailesini aradı ve “Kızınızı bir daha göremezsiniz” diyerek 6 bin TL fidye istedi. Polis, düzenlediği operasyonla fidyecileri yakaladı.

Sultangazi’de ailesiyle birlikte yaşayan Sevcan Yatkın, çalıştığı tekstil atölyesindeki iş arkadaşı Suriyeli Ali Selci’ye kaçtı. Selci ise arkadaşları Mevlüt Demir ve Orazgül Kalyyeva ile birlikte genç kadının ailesinden “Kızınızı bir daha görmek istiyorsanız 6 bin TL vereceksiniz” diyerek fidye istedi. Polis, Zeytinburnu’nda düzenlediği film gibi operasyonla fidyecileri yakaladı. Mehmet ve Fatma Tuncel, bir süre önce eşinden ayrılan kızları Sevcan Yatkın’ın kabolduğunu polise bildirdi. Bu sırada Tuncel çiftini arayan bir kişi, “Sevcan Yatkın’ın ellerinde olduğunu, eğer kızlarını yeniden görmek istiyorlarsa 6 bin TL fidye vermeleri gerektiğini” söyledi.

PARKTA RANDEVU

Polisin yönlendirmesiyle Mehmet Tuncel, fidyecilere parayı vereceğini bildirerek Zeytinburnu’nda bir parkta randevu verdi. Polis ekipleri de parkın etrafını kuşattı. Orazgül Kalyyeva ve imam nikâhlı eşi Mevlüt Demir, 6 bin TL’yi almak için parka giriş yaptıkları sırada gözaltına alındı. Ali Selci de Zeytinburnu’ndaki evde yakalandı. Sevcan Yatkın, ifadesinde Ali Selci, Mevlüt Demir ve Orazgül Kalyyeva’dan şikâyetçi olmadığını söyledi. Mahkeme 3 şüpheliyi denetimli serbest bıraktı. (HABERTÜRK)

Haberin Devamı