Gazete Vatan Logo

Kendisi mi aday olacak, başkası mı?

CHP'yi yakından izleyen gazetecilerden Türey Köse, olası kurultayda Önder Sav'ın kimleri aday gösterebileceğine ilişkin tahminde bulundu.

CHP'deki bölünmenin yarattığı ortam kurultayı kaçınılmaz kılıyor.

Seçimli kurultay olması durumunda Önder Sav ve Kemal Kılıçdaroğlu yeni bir yarışın içine girecek.

CHP'yi yakından izleyen gazetecilerden Cumhuriyet Gazetesi Parlamento Şefi Türey Köse kurultaya ilişkin olası senaryoları NTV'de değerlendirdi.

Köse şunları söyledi: "Seçimli kurultaya gitmeden bu kaosun çözülmesi kolay görünmüyor. 54 Parti Meclisi üyesinin oyuyla MYK üyelerini düşürme durumu var. Bu tablo içinde partinin organlarını çalıştırmak kolay değil.


Yılbaşına kadar bir seçimli kurultaya girileceğini düşünüyorum. Sav'ın adayları için adı geçenler Haluk Koç, Hakkı Süha Okay, Muharrem ince, Faik Öztrak. Dün yaşananlardan önce Umut Oran Sav'ın adayı olarak görülüyordu. Önder Sav kendisi de aday olmak durumunda kalabilir. Birkaç gündür Haluk Koç'un adı öne çıktı. Seçimli kurultaya gidilirse ilginç ittifaklar kurulacaktır.

Bu görüntü CHP'ye oy kaybettiriyor. Sosyal demokrat partilerde parti içi demokrasinin gereği yarış olur. Sağ partilerde ise biat kültürü esastır. Bir lider değişikliği o kadar da kolay görülmüyor. Önder Sav'ın örgütteki gücünün kurultayda ne olacağından emin değilim. İş mahkemeye gidecek o kesin. Yargıtay'dan bir ışık alınmazsa, taraflar yargıya götürebilir. Deniz Baykal da devreye girebilir. Meclis grubundan toplu açıklamalar gelebilir. Böyle ikili bir yapının göstergeleri ortaya çıkacak."

Haberin Devamı