Gazete Vatan Logo

Kendini Cumhurbaşkanı koltuğunda mı sanıyor?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın görüşme davetine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi: Başbakan kendini Cumhurbaşkanı mı zannediyor?

Başbakan Erdoğan’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı, gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Sayın Başbakan kendisini Cumhurbaşkanı koltuğunda mı sanıyor bilmiyorum ama biz Sayın Başbakanı ziyaret etmesi için bekleriz” dedi. Aynı gazetecinin “Yani siz mi bekliyorsunuz?” sözlerine de Kılıçdaroğlu, “Söyledim” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın muhalefet parti liderlerine görüşme için toplu davet yapması durumunda katılmayacağını da bildirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin soru üzerine, şunları söyledi: “Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Başbakanlar muhalefet partilerini ziyaret ederler. Yaptıklarını veya düşündüklerini aktarırlar. O çerçevede ya görüşlerini alırlar veya desteklerini isterler ya da sadece durumu aktarırlar. Sayın Başbakan bir ziyaret yapacaksa bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. Ama Başbakanların liderleri daveti gibi bir gelenek yok ülkemizde. Daveti Sayın Cumhurbaşkanı yapar. Sayın Cumhurbaşkanı daveti tek tek yapacağı gibi iktidar dahil bütün partilerin liderlerini davet edebilir.” “Sayın Başbakan davetini gelecek hafta için yapacağını söyledi. Gelecek hafta toplu bir davet olursa bu sizin liderler zirvesine katılmayacağınız anlamına mı gelir?” sorusuna karşılık da Kılıçdaroğlu, “Kuşkusuz evet. Açıklama çok net” diye konuştu.


Terör örgütü koşulsuz silah bırakmalı


ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Diyarbakır ve Batman’daki 182 örgütten gelen, “Şiddetten vazgeçelim” çağrısına destek verdi. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Diyarbakır ’da sivil toplum örgütleri açıklamalar yaptı. Bazı açıklamaların içeriğine tümüyle katılmasak bile en azından terörün sonlanması açısından sivil toplum örgütlerinin inisiyatif üstlenerek PKK terör örgütüne silahları bırakması yönünde yaptığı çağrıya katılıyoruz. Terör örgütünün koşulsuz silah bırakması lazım. Silahların olduğu yerde sorunların çözülmeyeceği, sorunların katmerleşeceği açıktır. ”

Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasına ilişkin “Türkiye dış politikada ‘özü sözü bir’ ülke olmaktan çıkartılmış; kullanılan bir ülke konumuna getirilmiştir” görüşünü savundu. “Bunu siddetle reddediyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “AKP’yi, Türkiyeye, kullanılan ülke imajı yarattığı için de kınıyoruz” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu “Sorunların çözümü için artık adres CHP ’dir. Biz sanal gündem yaratan bir siyasal anlayıştan yana değiliz. AKP bunu bilinçli olarak yapıyor. Görünen tablo şu, çözüm üreten bir parti kimliğinden uzaklaşmış, sorun yaratan bir parti haline gelmiştir. Sorun çözmeyince de baskı yaratmaya başlamıştır ” dedi. Kılıçdaroğlu grup konuşmasında özetle şunları söyledi:


* EMEKLİLER GÜNÜ: Yarın (bugün) emekliler günü. Emeklilerin mutlaka ikinci sınıf yurttaş konumundan çıkarılacağının altını her seferinde çiziyoruz. Şu sözü vermiştik. İntibak yasası CHP iktidarında çıkacak. Emekliler milli gelir artışından pay alacak. Emeklinin 18 yaşını aşan kızı da sigortadan yararlanabilecek. Çözüm AKP ’de değildir. Emekli kardeşlerimden bir şey istiyorum. Yakında sandık gelecek. AKP ’yi malulen emekli etme görevi onları bekliyor.


*ASKUR KURULACAK: AKP 2002’de yoksulluk envanterini 3 ay içinde yapacağını söylemişti. 8 yıl oldu. Söylem doğru eylem sıfır. Yoksullukla mücadele için devletin kurumları var, bunlar son derece dağınık bir yapıya sahip. Bu dağınık yapıyı sonlandıracağız, Aile Sigortası Kurumunu oluşturacağız. Kısa adı ASKUR. Biz bunu kuracağız.


*GÜÇLÜ KADIN: Biz yoksul ailede kadının hesabına para yatıracağız. Kadının banka hesabına neden yatırıyoruz? İki nedenden. Çünkü kadın evin tüketimini en iyi bilendir. Bir ailede kadın evin orta direğidir. Temelidir. Kadın yoksulluğu iliklerine kadar hisseder evinde. Onun için kadını güçlendireceğiz. Evinde güçlü olan kadın güçlü Türkiye demektir.


*NAZIM HİKMET’İN DİZELERİ: Ne diyordu büyük ozan ‘Kula kul olmayı yok edeceğiz ’, ‘Yok edin kula kul olmayı ’ diyordu. İnsanın insana kulluğunu yok etmenin yolu aile sigortasından geçiyor.

Haberin Devamı