Gazete Vatan Logo

Kendine uzak rolleri istiyor

Kalbimdeki Deniz dizisinin asi genç kızı Hazal Adıyaman, “Farklı, heyecanlı bana benzemeyen roller istiyorum” diyor.

Kendine uzak rolleri istiyor

Kalbimdeki Deniz dizisinde Ece karakterini canlandıran Hazal Adıyaman Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu. Adıyaman bir yıl çalıştıktan sonra başka bir meslek yapmak istediğini fark ederek ajansa kayıt oldu ve oyunculuğa Muhteşem Yüzyıl dizisiyle başladı. Oyunculuğu çok sevdiğini anlatan Adıyaman, "İçinde olabileceğim en iyi projelerden biriyle başlangıç yapmak büyük şans ve büyük mutluluk. Oyunculuk küçüklüğümden gelen bir heves, tutku değildi, bir şekilde deneyimleme şansına eriştiğim, ve bu hayatta ardı arkası kesilmeyen bir heyecanı içimde barındırmanın mümkün olduğunu gördüğüm, sonrasında da hep içinde bulunmak istediğim bir serüven" diyor.

Adıyaman, Kalbimdeki Deniz dizisinin kadına şiddetle mücadele konusunda örnek proje seçilmesinin kendini çok gururlandırdığını anlatıyor:? "Dizimiz, yayınlandığı ilk bölümden itibaren tek başına ayakta kalma mücadelesi veren kadınların hikayesini anlatması ve kadına yönelik şiddet olaylarını çözüm önerileriyle göstermesiyle Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun da dikkatini çekti ve örnek proje olarak seçildi. Proje tasarımcımız Birsel Çıkıncı ve senaristimiz Funda Çetin, Cinsiyet Eşitliği programı kapsamında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi ve Cinsiyet Eşitliği Programı ekibi ile birlikte çalışmalara başlıyor. Böyle bir projede yer almak benim için büyük bir gurur kaynağı."

Haberin Devamı

Önüme kesin hedefler koymam

Dizide asi bir genç kız canlandıran Adıyaman, "Kendi hayatımda çok sinirli olduğum zamanlarda bile etrafa bu kadar ağır laflar edebilecek kadar acımasız olamam. Hırçın, kaprisli bir ergenlik geçirmedim" diyor.

Sıkıcı bir hayat yaşamaktan kaçındığını belirten genç oyuncu, gelecekle ilgili şunları söylüyor:?"Hayalini kurduğum spresifik durumlardan ziyade, genel olarak sıkıcı olmayan, rutine bağlanmamış bir hayat geçirmek istiyorum. Deneyimleyebileceğim kadar çok şey denemek, gezebileceğim kadar çok yer gezmek istiyorum. Elime geçmiş tek bir hayatı doya doya yaşamak istiyorum işin özü. Önüme kesin, net hedefler koymaktansa, akışına bırakmayı ve hayatın bana sunduğu sürprizlerin tadına varmayı tercih ediyorum"

Haberin Devamı

Oyunculuk kariyerinde kendi hayatından uzak karakterleri canlandırmak isteyen oyuncu farklı hayatların, tepkilerin ve ifadelerin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtiyor.

Hazal Adıyaman, ailesinin en büyük şansı olduğunun da altını özellikle çiziyor ve kendisini şöyle anlatıyor: "Adapazarı doğumluyum. 3 kardeşiz. Kalabalık bir ailede büyüdüm, dolayısıyla aileme çok düşkünüm. İnsanın olduğu kişiyi, karakteristik özelliklerini belirleyen unsurların en önemli tetikleyicisinin aile olduğunu düşünüyorum, ve ailem benim en büyük şansım".