Gazete Vatan Logo

Kendimle gurur duyuyorum, her şeyi tek başıma yaptım

Modellikte 20 yılı geride bırakan Çağla Şıkel New York Fashion Week'te yürümeye hazırlanıyor. Şıkel kariyeri boyunca yaptıklarından gurur duyduğunu anlatarak, "Kimsenin desteği veya torpiliyle bu yere gelmedim. En büyük başarım ve gururum bu noktaya çalışarak sadece tek başıma gelmiş olmam" diyor

Kendimle gurur duyuyorum, her şeyi tek başıma yaptım

New York moda haftasına hazırlanıyorsunuz. Nasıl gidiyor hazırlıklar neler yapıyorsunuz?

Oldukça heyecanlıyım. Hem benim heyecanım hem de Hakan'ın (Akkaya) heyecanı çok fazla. Onun için de bir ilk olacak. Daha önce yurt dışında defileye çıktım ama New York Fashion Week denince kalbimizde hızlı bir çarpıntı oluyor. Defilede henüz ne giyeceğim belli değil ama Hakan'ın çok güzel şeyler hazırladığına eminim. Zaten benim için her defilesinde ayrı özenir. Çünkü enerjimiz çok güzel tutuyor ve benim için en iyisi olsun ister.

Bu moda haftasıyla yurt dışında daha da fark edilir olacağınızı düşünüyor musunuz?

Öyle bir beklentim ve hedefim yok. Çünkü 19 yaşımda Fransa'dan bu anlamda bir teklif gelmişti. O dönem buna cesaret edememiştim. Çok küçüktüm ve elimin tersiyle ittim. Yurt dışında yaşamak bana çok ürkütücü geliyordu. Orada bir kariyer yapmak ve yaşamak gibi bir hayalim çok yoktu herhalde. Şimdi de böyle bir beklentim yok oraya sadece Hakan'ın defilesinin heyecanını paylaşmaya gidiyorum.

Bu kadar yoğun çalışma temposunda programınızı kaçırmamayı nasıl başarıyorsunuz?

Haberin Devamı

Başarmak için bir çaba sarf etmiyorum çünkü çalışmayı ve bu tempoyu seviyorum. Boş kalmayı sevmiyorum. Şu an hiçbir işim olmasa bile kendime yoktan bir iş çıkartabilirim. Çünkü hareketli yaşamayı seven biriyim. Bazen yorulduğum zamanlar oluyor. İki çocuk annesi olmak kolay değil. Onlara vakit ayıramadığım zaman mutsuz oluyorum ve asıl o zaman yorulmaya başlıyorum. Bu yüzden mutlu olmam için öncelikle gönül rahatlığıyla onlarla ilgilenmiş olmayı tercih ediyorum.

Kariyerinizden dolayı bir şeyleri kaçırdığınızı düşünüyor musunuz?

Hiçbir şeylerini kaçırmamaya çalıştığım için çok yoruluyorum. Onların her anının her yaşının tadını çıkarmaya çalışıyorum. İşkolik bir insan olsam da her şeyden önce onlara duyduğum aşk ve sorumluluk duygusu geliyor. Dolayısıyla en ufak bir pişmanlık yaşamıyorum. Tüm gün çalışmamaya özen gösteriyorum. En azından yayın sonrasına iş almamaya çalışıyorum ki onlar gelmeden saat 17.00 gibi evde olabileyim. Ve gece yatana kadar onlarla vakit geçireyim derdindeyim. Hafta içi alışverişe gideyim, arkadaşımla kahve içeyim gibi bir duruma girmem. Ancak onlar hafta sonu babasına gittiğinde bunları yaparım.

Haberin Devamı

Bu kadar sorumluluk sahibi, kendini adayan bir anne olacağınızı hiç düşünür müydünüz?

Bu kadar piskopat bir anne olacağımı düşünmezdim. Gerçekten onlarla ilgilenmediğim bir gün tutkulu bir şey yaşayacağımı bilmiyordum. Ya da onlarla beraber olmak için hayattaki birçok zevkimden vazgeçebileceğimi bilmiyordum. Bu kadarını beklemiyordum. Ama olması gerektiği gibi değil kendi hissettiğim gibi bir anne oldum.

Modellik, oyunculuk, sunuculuk, dans... Hangisinde kendinizi daha başarılı görüyorsunuz?

Hiçbir ayrım yapmıyorum. Çünkü mutsuz olduğum hiçbir işi yapmak zorunda kalmadım. Ama modellikte 20 yılı geride bıraktım. Bu yüzden modellik ve podyum benim için kendime en güvendiğim, en iyi hissettim yer. Ama artık sunuculukta da 15 yılı devirdim. Bu yüzden televizyonda da çok rahatlamış durumdayım. Binlerce canlı yayın yaptım. Oyunculuk anlamında uzun süreden beri bir şey yapamıyorum ama bu konuda da belki yaza bir sürpriz olabilir.

Haberin Devamı

Geriye dönüp baktığınızda en büyük başarınız ve gururunuzun ne olduğunu görüyorsunuz?

Yaptığım tek şey çok çalışmaktı, her işime sıkı sıkıya sarıldım ve en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Şimdi arkama dönüp baktığımda kendimle gurur duyabileceğim çok şey yaşadım. Bu noktaya gelebilmek için sadece çok çalıştım. Kendimle gurur duymamım en büyük sebebi de yanımda, arkamda, sağımda, solumda hiçbir zaman hiç kimse durmadı, durmasına izin vermedim. Duran tek kişi ailemdi. Bu yüzden kimsenin desteği veya itelemesiyle, torpiliyle, konuşmasıyla bu yere gelmedim. Kimseyi bu şekilde konuşturmadım. İstedim ki "Çağla bu noktaya kendi ayakları üzerinde durarak ve çalışarak geldi" densin. Öyle de oldu. Bu camiada bunu başaran çok az insan var. Benim en büyük başarım ve gururum bu noktaya çalışarak sadece tek başıma gelmiş olmam.

Yakın zaman planlarınız arasında neler var?

Haberin Devamı

Kariyerimi iyi işlerle devam ettirmek istiyorum. Ama yeni şeyler üretmeyi de seviyorum. Bir takı firmasıyla anlaşıp kendi takılarımı yapmak, bir Youtube kanalı açıp videolarımı çekmek istiyorum. Bu kadar yıllık deneyimlerimden insanların faydalanmasını isterim. Zaten bunu isteyen çok insan olduğu için buna yöneldim. Güzellikten tutun çocuk videolarına kadar farklı üreteceğim hatta çocuklara masal bile okumayı düşünüyorum. Amerka dönüşü buna yoğunlaşacağım. Bunun dışında anne çocuk programı yapmak istiyorum. Ünlü kişilerin ya da değişik doğum hikayelerini anlatan bir program yapma fikrim var. Çünkü annelikten ve doğum sürecinden çok etkileniyorum. Şimdilik daha erken ama daha sonra böyle bir program yapabilirim.

Hem Her Şey Dahil, hem de En İyi Ben Söylerim programlarını sunuyorsunuz. Bu kadar çok ekranda olmak yüzümü eskitir gibi bir endişeniz var mı?

Öyle bir endişem yok. Sonuçta hala isteniyorsam henüz daha yüzüm eskimemiş demektir. Eğer ara vermem gerekirse bunu zaten hissederim. Her şeyi planlı programlı değil biraz akışına bırakmayı seviyorum. Bu yüzden iyi ve başarılı olduğum sürece ekranda olmaya devam edeceğim.

En İyi Ben Söylerim programında çok eğlendiğinizi görüyorum...

Çok keyifli, eğlenceli ortamı olan bir program oldu. Çok güzel şarkılar söyleniyor.

En iyi ben şunu yaparım dediğiniz neler var?

Modelliği iyi yaparım. İyi bir anneyim, sporu çok iyi yaparım.

Hangi konuda sonuna kadar hakkınızı ararsınız?

İki yüzlülüğe, yüzüme gülenlere arkamdan konuşanlara ya da hakkımda yanlış dedikodu yapanlara tahammülüm yok. Biri bana "Senin hakkında böyle diyorlar" dediğinde o kişinin numarasını alıp o kişiyi bulurum ve ararım. "Birbirimizi tanımıyoruz ama sen hakkımda nasıl böyle konuşursun diye" hakkımı arıyorum. Hayatımı etkileyecek şeyler söyleyebileceği konusunda onu uyarıyorum. Bu yüzden en sinir olduğum şey beni tanımamasına rağmen arkamdan konuşulması. Namusuma şerefime laf edecek, çocuklarımı ve beni yıpratacak bir şey duyduysam onun peşini asla bırakmam, uğraşırım.