Gazete Vatan Logo

Kendimizi unutmayı alışkanlık edindik

Naz Elmas, ekranda fantastik bir bilimkurgu veya korku türünde bir yapımda oynamak istediğini anlatarak, “Favori dizim Westworld gibi bir projede yer almak hayalim” diyor

Kendimizi unutmayı alışkanlık edindik

Katıldığınız İyi Hisset etkinliklerinden kısaca bahseder misiniz?

Gelişen teknoloji ve değişen dünya koşullarıyla kendimize az zaman geçirmeyi bedenimizi yormayı hatta unutmayı alışkanlık haline getirdik. Doğadan da uzaklaştıkça sağlık sorunları hayatımızın parçası haline geldi. Bu kapsamda Cevahir AVM’de düzenlenen etkinliklerin takipçisiyim. İnsana Güven eğitimlerinden Esra Ayten ile yaşamın içerisinde kaybettiğimiz gülümsememizi hatırlayacağımız, bedenimizi fark edeceğimiz, gözlerimizin daha da keskin bakışlara kavuşmasını sağlayacak ve bedenimizdeki tüm sistemleri çalıştıracak uygulamalar yaptık. Ayrıca katıldığım atölyede ise Türkiye Aktarlar ve Bitkiler Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Hande Polat’tan beden ve zihin yorgunluğunu giderici, sakinleştirici, stresten uzak tutan aromaterapi yağlar ve bunların kullanım sırlarını öğrendim.

Bu tür etkinliklerin size kazanımı ne oldu?

Alanında uzmanlaşmış kişilerle bir araya geldikçe bilgilerimi yeniliyorum. Bilmediklerimi öğreniyorum. Bu konuda bana çok yardımcı oluyorlar.

Haberin Devamı

Bu yıl Kristal Kamera Kısa Film projesinde yer alacaksınız? Bu konuda neler söylersiniz?

Çok beğendiğim bir iş oldu. Geçen yıl başlayan bir proje, bu yıl ikincisi yapılıyor. Geleneksel bir hale gelen bir projede yer almak çok güzel bir şey. Ayrıca projede çok beğendiğim isimlerle çalışacağım için heyecanlıyım. Nebahat Çehre, Cihan Ünal, Selçuk Yöntem, gibi isimlerin jüri üyesi olduğu ve üniversite öğrencilerini kariyer hedeflerine doğru yönlendireceğimiz bir proje. Projenin mimarı Selçuk Kaya. Yıl boyunca öğrencilerinden kısa filmlerini göndermelerini bekliyoruz. Yarışmayı kazanan beş öğrenciye ünlü isimlerle yeni bir kısa film çekme hakkı verilecek. Bu filmlerden birin de ben de oynayacağım. Genç yeteneklerle çalışmak kıymetli bir durum. Umarım katkım olur.

Dünyada hangi konularda hassasiyetleriniz oluştu?

Küresel ısınmaya, susuzluğa açlığa, çocuklara hayvanlara ve doğaya...

Ne tarz dizilerde oynamak istersiniz?

Korku türü bir yapımda yer almak çok isterim. Ayrıca bilimkurgu ve fantastik bir dizide oynamak isterdim. Film olarak bu tür şeyler çekmeye başladık ama henüz dizi olarak hayata geçiremedik. Netflix’in dizilerinden Antony Hopkins’in Westworld ve Stranger Things en favori dizilerim. Bu tarzda bir dizide yer almak hayalim.

Haberin Devamı

Son zamanda okuduğunuz kitap, izlediğiniz filmler neler oldu?

Doğanın Anatomisi çok severek okuduğum. İlgiyle takip ettiğim dergi PSYCHOLOIES. İyi hissedin etkinliği kadar ruha iyi gelebilecek başarılı bir dergi. Tüm duyulara ve duygulara yer açıyor. Dakota Fanning’in oynadığı Brimstone Western bir korku filmi. Oyunculukları konusunda çok etkilendiğim bir film oldu.

Güzellik ışıl ışıl bir enerjiden gelir

Güzellik size ne ifade ediyor?

Güzellik pozitif enerji ve ışıl ışıl bir gülümseme demek.

Güzellik sırlarınız neler?

Medical ürünler tercih ediyorum. SkinCeuticalls kullanıyorum. Bir Türk markası olan çok eskiden beri gelen Rebul kolonlarının yaratcısı Atelier Rebul’un cilt bakım kremlerini kullanıyorum. Özellikle cilt pilingini ve yoğun menlendirici maskesini mutlaka haftada bir uyguluyorum. Ayda bir kere de olsa cilt bakımına giderim. Genelde natural makyaj tercih ediyorum. Set dışında fondoten kullanmıyorum. Rimel ve eye liner kullanırım. Sette de ağır fondoten kullanmam. Mesela Benefit’in fondotenini öneririm.

Haberin Devamı

Modayla aranız çok iyi. Tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Biraz daha klasikçiyim. Bunu da modernize edip retro kıyafetlerle konbinlemeyi seviyorum. Antika ve retro koleksiyonları toplamaya çalışıyorum. Bomontide’ki Antika Pazarı‘na gitmeyi çok seviyorum.

Marka takıntınız var mı?

Markada benim için bir kıyafetin, dikimi, kumaşı kullanabilirliğindeki kalitesidir önemli. Bir kıyafetin markasındansa sizin konbinlemenizle zaten kendi imzanızı atmış oluyorsunuz.

Nefes terapisinin faydaları konusunda neler söylersiniz?

Nefes terapisinde benim ilgimi çeken şu oldu. Bu çalışmalarda doğru nefes alma tekniklerini öğrendim. Enerjimizi yüksek ve dingin tutmak için doğru nefes alıp vermenin önemi büyük...