Gazete Vatan Logo

Kendime yatırım yapmak isterim

Kalk Gidelim dizisinde Badegül karakterini canladıran İlayda Aydın, “Oyunculuk içinde çokça şey barındırıyor. Dans da bunu besleyen, büyük bir avantaj. Uzun set saatleri de enerjimi çok düşürmüyor.” diyor.

Kendime yatırım yapmak isterim

Bale eğitimi almışsınız sonra oyunculukta karar kılmışsınız, neden bale değil de oyunculuk?

Hayalini kurduğum ne varsa peşinden gitmek istiyorum. Oyunculukta benim için böyleydi. Şuan benim için tutkulu bir hal aldı. İşimi çok seviyorum. Çok fazla şey bilmeniz, gözlemlemeniz ve iyi kötü milyonlarca duyguyu tecrübe etmeniz gerekiyor. Sanırım buda oyunculuğu seçmemde etkili oldu. Baleden de vazgeçmiş değilim, sadece artık paramı oyunculuktan kazanıyorum diyebiliriz.

Kalk Gidelim ilk oyunculuk deneyiminiz. İlk tecrübenizin çok izlenen bir dizi olması nasıl bir duygu?

İlk deneyimimde böyle bir projede olduğum için ne kadar mutlu olduğumu hep söylüyorum. Günümüzde malesef ki, bunu yakalamak zorlaştığından çokça insan bu şansı elde edemiyor.

İş hayatını planlı, özel hayatı akışında yaşıyorum

Deneyimli isimlerin yer aldığı geniş bir kadroda çalışmanın katkıları oldu mu?
İlk tecrübeniz olunca doğal olarak nerede durup, nasıl tepkiler vereceğinizi hesaplayamıyorsunuz. Hep arada kalıyor insan. Kalk Gidelim, çok usta oyuncuların bulunduğu bir dizi. Sorularınızı tüm iyi niyetleriyle cevaplıyorlar. Karakterlerimizi çözümlememizde ya da süslememizde bizlere yardımcı ouyorlar.
Şehir dışında olmak sizi zorluyor mu?
Ailesinden hiç ayrılmamış biri olarak, annem ve babamdan ayrıldığım için biraz zorlandım. Seslendiğim an yanımda olmalarına biraz fazla alışmışım.
Köy hayatından sonra şehre ayak uydurmak zor oluyor mu?
Metropol yaşantılarına alışık olanlar için köy hayatı çok farklı geliyor. İnsanlar sizi samimiyetle karşılıyor. Kısa bir dönem şivelerini anlamakta zorlandım ama şuan herşey yolunda.
Badegül’ün aşk konusunda biraz kafası karışık. Siz aşk konusunda net misinizdir?
Badegül karışık bir dönem atlatıyor. Benimde karışık hissettiğim ve saçmaladığımı sonradan fark ettiğim dönemlerim elbette ki oldu. Ama genelde kararlarında net olan biriyimdir. Sabit fikirli bile diyebiliriz.
Hayatla ilgili bir yol haritası olanlardan mısınız yoksa kendinizi akışa mı bırakırsınız?
Bu konu değişkenlik gösteriyor bende. İşim konusunda hedefleri olan biriyim ama özel hayatımı plansız yaşıyorum.
Takip ettiğiniz diziler var mı?
Çok vaktim olmadığından genelde internetten izlemek zorunda kalıyorum. Stranger Things izliyorum şu anda. Türk yapımlarını da fırsat buldukça takip ediyorum.
Bale disiplini sette uyum sağlamama yardımcı oldu
Hayatınızda şu an bir aşk var mı? Aşk sizde neleri değiştirir?
Şu an bir ilişkim yok. Yapısal olarak fedakarlıklar yapmayı seven ve birlikte olduğu insanı içselleştiren biriyim. O yüzden bu konuları rafa kaldırdım. Güzel işler yaparak, kendime yatırım yapmak istiyorum.
Bir erkekte sizi en çok neler etkiler?
Karakter olarak güçlü bir duruşu olması ve yanında gülüp eğlenceli zaman geçiriyor olmak beni etkileyebilecek şeyler.
Profesyonel balerinsiniz bu durumun oyunculuğunuza katkıları neler?
Oyunculuk içinde çokça şey barındırıyor. Dans da bunu besleyen, büyük bir avantaj. Yedi yaşımdan beri bale disipliniyle büyüdüğüm için, set disiplinine hemen uyum sağladım. Uzun set saatleri de enerjimi çok düşürmüyor.
Bundan sonra seyircinin karşısına nasıl bir rolle çıkmayı hayal ediyorsunuz?
Her balerin gibi, bende performansımı sergileyebileceğim bir projede yer almak çok isterim. Fakat şu an yolun başında olduğum için, yapacağım herşey ilk oluyor benim için ve o yüzden hepsini hemen benimsiyor ve denemek istiyorum.
Dans edebileceğiniz bir rol sizi etkiler mi?
Hem de çok. İki mesleğimi de aynı anda kullanıyor olmak bana çok büyük bir haz verir. Dizimiz esnasında bana şarkı söylettikleri sahneler var. O zamanlarda çok mutlu oluyorum
Oyunculukla ilgili rol modeliniz var mı?
Natalie Portman hayranıyım. Demet Akbağ’a bayılıyorum. Zerrin Tekindor, Ezgi Mola gibi isimleri keyifle izliyorum.
Sıkıntılı anlarınızda ne yapmak sizi rahatlatıyor?
Müzik beni rehabilite ediyor. Öğrenmek istediğim bir takım şeylere vakit ayırarak pratik yapıyorum. Başka şeylerle ilgilenmek kafamı dağıtmamı sağlıyor.

Haberin Devamı