Gazete Vatan Logo

Kendi aracınızdan başlayın!

CHP'den zamları savunurken "Fiat kullan yeter" diyen Başbakan Erdoğan'a sert yanıt

Başbakan Erdoğan’ın “Kalkıp Porsche kullanacağına, Fiat kullan” sözlerine CHP’den yanıt geldi. Başbakan Erdoğan’ın bu açıklamalarının çelişkili olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, VATAN’a yaptığı değerlendirmede, “Kendisi örnek olmalı” dedi. Erdoğan’ın Mercedes, BMW model makam arabaları olduğuna dikkat çeken Tekin, şöyle dedi: “Ankara’nın merkezinde Başbakan’ın, bakanların, bürokratların lüks araçları cirit atıyor. Önce kendilerinden başlasınlar. Bir araç zırhlarıyla 1 milyon TL’yi buluyor. O parayla tüm Bakanlar Kurulu’na Fiat alınır” dedi.

Ne alan var ne satan

Dün oto pazarını gezdiğini ve esnafla sohbet ettiğini söyleyen Tekin, “Esnafın tamamı isyan ediyor. Ekonominin 2 temel motoru var. Bunlar konut ve otomobil sektörü. Son 3 aydır gerek konutta gerekse otomotiv sektöründe çok ciddi düşüş var. Bu düşüşler varken vergi artışlarının da bunun üzerine gelmesi esnafı daha da zor durumda bırakacak. Ben gittim, yerinde gördüm tüm esnaf ile sohbet ettim. Yüksek oranda yapılan ciddi bir zam sıkıntı yaratıyor. Özellikle fiat marka araçları satanlarla konuştuk. O araçları da ne alan var ne de satabilen” dedi. Başbakan, Bakanlar Kurulu ve bürokratların lüks araçlar kullandığını kaydeden Tekin, “Kolaysa bürokratların araçları değiştirilsin. Başbakan başkalarına tarif etmesin, kendisi ilk adımı atsın. Ankara’nın merkezinde binlerce lüks araç var. Eğer bir tasarruf yapılacak önce Başbakan başlamalı, örnek olmalı. Bir araç zırhlarıyla 1 milyon TL’yi buluyor. O parayla tüm bakanlar kuruluna fiat çekilir” dedi.

Atalay’ı hatırlattı

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise “Sigara sağlığa zararlı, bunu tıp da bilim de doğruluyor. Ancak eski İçişleri Bakanı bugünün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da hukuka, adalete zararlıdır” dedi.

Elektrik yerine mum mu yakacağız?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Başbakan Erdoğan’ın, doğalgaz ile elektriğe yapılan zammı, sigara ve alkoldeki ÖTV artışlarıyla örtmeye çalıştığını savundu. İnce, şöyle konuştu: “Başbakan ’Sigara içme, alkolü az tüket, ne yapalım bizim cari açığımız var’ diyor. ‘Cari açığımızı kapatacağız’ diyor. Millet sigara içmezse, alkolü az tüketirse Başbakan’ın işine yaramaz ki. O zaman gelir elde edemez, açığı kapatamaz. Tamam biz sigara içmeyiz, alkol de tüketmeyiz. Peki elektrik yerine mum mu yakacağız? Doğalgaz yerine tezek mi yakacağız? İngiliz viski şirketlerinin borcunu affederken, cari açık yok muydu?”

Haberin Devamı