Gazete Vatan Logo

Kemal Unakıtan'ın tavuk işi yapan oğlu Abdullah makine ticaretine soyundu

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın çocukları iş dünyasındaki faaliyetlerini büyütüyor. Kızı Fatma Unakıtan'ın kısa bir süre önce kurduğu gıda şirketinden sonra, Bakan Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan da tavukçuluk şirketinin yanına makine sektöründe faaliyet gösterecek bir şirket daha ekledi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın çocukları iş dünyasındaki faaliyetlerini büyütüyor. Kızı Fatma Unakıtan'ın kısa bir süre önce kurduğu gıda şirketinden sonra, Bakan Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan da tavukçuluk şirketinin yanına makine sektöründe faaliyet gösterecek bir şirket daha ekledi.

İstanbul'da kurulan 'SAB Makine Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'nin sermayesi 200 bin YTL olarak belirlendi. Şirkette Abdullah Unakıtan 180 bin YTL'lik, Ayvaz Şenol da 20 bin YTL'lik pay edindi.

60 bin tavuğu var
Abdullah Unakıtan'ın Bandırma'nın Susurluk yolu üzerindeki Aksal beldesinde 15 dönümlük bir araziye kurulu üç tavuk çiftliği bulunuyor. Her çiftlikte 20'şer bin tavuk olmak üzere, 60 bin tavuk yetiştiriliyor. 15 dönüm arazi üzerine kurulu çiftlikleri de yine Abdullah Unakıtan'a ait AB gıda sanayinin yumurta üretme tesisleri olduğu da biliniyor. Yeni şirketin müdürlüğünü Abdullah Unakıtan'ın yapacağı bildirildi. Şirketin diğer ortağı Ayvaz Şenol da Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makina sanayinde faaliyet gösteriyor. Şirket, makine, makine takım tezgahları, freze makineleri, metal ve ağaç delme makinelerinin imalatı ve ticaretiyle uğraşacak.

Haberin Devamı