Gazete Vatan Logo

Kemal Sunal çare oldu

Hayvanlarına nerede bakacağını düşünen Nişancı'nın aklına rahmetli Sunal’ın ’Gülen Adam’ filmi geldi

ARTVİN (A.A) - Bayram Sarayoğlu

Artvin’in Hopa ilçesinde, evinin yanına yaptığı ahır, komşularının şikayeti üzerine zabıta ekiplerince yıkılan Mustafa Nişancı, 4 büyükbaş hayvanı ortada kalınca çareyi, yerleşim yerinden uzağa park ettiği kamyonunun kasasını ahıra dönüştürmekte buldu.

Nişancı’nın, ilçenin Sandura Mahallesi’ndeki evinin yanına yaparak 4 büyükbaş hayvanını beslediği ahır, kokudan rahatsız olan komşularının şikayeti üzerine yaklaşık 5 ay önce Hopa Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yıkıldı. Ahırda beslediği bir inek, iki boğa ve bir buzağı ortada kalan Nişancı, hayvanları için bu kez yerleşim alanının dışında barınak arayışına girdi. Uygun bir yer bulamayan Nişancı, yaz aylarında arıcılıkta kullandığı kamyonunun kapalı kasasını ahıra dönüştürmeye karar verdi.

Emekli, 55 yaşındaki Mustafa Nişancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2’si üniversitede olmak üzere 8 çocuğunun olduğunu, maddi imkanları elvermediği için çocuklarının okul masraflarını karşılamak için hayvancılıkla uğraştığını söyledi.

Hayvanlarını yerleşim yerinde beslediği için komşularıyla sorunlar yaşadığını, sık sık şikayet edildiğini, sonunda ahırının zabıta ekiplerince yıkıldığını ve hayvanların ortada kaldığını anlatan Nişancı, "Hayvanlarıma nerede bakacağım diye düşünürken aklıma rahmetli Kemal Sunal’ın ’Gülen Adam’ filmi geldi. Filmdeki tekerlekli seyyar evden esinlenerek, yazları arıcılık için kullandığım kamyonumun kapalı kasasını seyyar ahır yaptım" dedi.

"Seyyar ahır fikri çok işimize yaradı"

İlk günlerde hayvanları kasasına koyduğu kamyonu park edecek yer bulamayınca sürekli dolaştığını ifade eden Nişancı,"Kamyonu her gün farklı yerlere götürdüm. En sonunda evime yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki boş bir arazi buldum. Sahibinden de izin alarak kamyonumu buraya park ettim" diye konuştu.

Böylece hayvanlarının barınma sorununa çözüm bulduğunu, çevreye rahatsızlık vermediği için şikayet de edilmediğini belirten Nişancı, "Evimin bodrum katını da samanlık olarak kullanmaya başladım. Buradan her gün eşimle birlikte bir kilometre uzaklıktaki seyyar ahıra ot ve yem götürerek hayvanların günlük ihtiyaçlarını karşılıyorum. Eşim, sabah ve akşam ineği sağıyor. Sütünü satıp, çocuklarımın okul masraflarını karşılamaya çalışıyoruz. Boğaları besi için bakıyorum. Ahır eve çok uzak olduğu için sorun yaşıyoruz ancak yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Nişancı, uzak da olsa seyyar ahır fikrinin çok işe yaradığını da dile getirerek, "Böylece komşularımızın şikayetinden ve zabıta ekipleriyle karşı karşıya gelmekten kurtulduk" dedi.

Nişancı, hayvanları bahar mevsiminin ilk günlerinde ilçeye bağlı Demirciler köyüne götürüp, bir süre de burada besleyeceğini kaydetti.

"

Haberin Devamı