Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu: Benim görevim annelerin derdine derman olmak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu...

Kılıçdaroğlu: Benim görevim annelerin derdine derman olmak

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

* Sendikaya üye oldu diye öğretmenlerin görevine son verilmesini kabul etmiyoruz. Bu kurumlara üye olmak, devlet memurluğundan atılmanın gerekçesi olamaz. Açığa alınan ya da görevine son verilen öğretmenlerin yanındayız, sonuna kadar sizin haklarınızı savunacağız.

* Eğitim sistemi çökmüş vaziyette. Hiçbir anne-baba çocuğunun eğitiminden memnun değil.

* (Proje okullar) Veliler ve çocukları okullarına sahip çıkmak için eylem yapıyor. Bunların çağdaş uygarlıktan anladıkları Ortaçağ'dır. Yapabilirler mi? Buna asla izin vermeyeceğiz.

* ‘Mağdur varsa millettir’ diyorlar. Ben de milletten söz ediyorum. Bütün mağdurlara sahip çıkacağım. Öğretmeni öğretmenlikten atıyorsunuz, lojmanından da atıyorsunuz. Bu öğretmen Bursa’nın Kestel pazarında sivri biber satacak. Zabıtalar gelip tezgahı kaldırıyorlar, sen FETÖ’cüsün diyorlar. Şanlıurfa’da kocasını hapse atıyorlar, eşini de işten atıyorlar. Darbe fırsatçılığı yapıyorlar, bunun farkındayız.

* Üç kez vurunca gelecek olan ruh. Yenikapı ruhu... Her annenin derdine derman olmak benim görevim.

* Ekonomi iyi gitmiyor. Kimin devleti yönettiği belli değil. Biri asıl, birisi gölge. Kimin ne yaptığı, kimin ne söylediği belli değil.

* Osman Gazi Köprüsü için devlet 40 bin araç garantisi verdi. Köprü, 1.5 yılda kendi maliyetini kurtarıyor. Geriye kalan 17 yılda 27 milyar lira bu şirketler kazanacak. Geçse de geçmese de Osman Gazi Köprüsü’nün parasını vatandaş ödeyecek. Halkın çıkarlarına karşı her şeye karşıyız.

* 15 Temmuz darbe girişimine karşı metni imzaladık. Meclis Başkanı’na ve parti lideri imzanızı kabul mu ediyorsunuz, inkar mı ediyorsunuz diye soruyorum. Başkalarının teslim aldığı kişi Türkiye’ye demokrasiyi getiremez. Metin, Birleşmiş Milletler’e, yabancı elçiliklere gönderildi. Rejimi değiştirmek için fırsat kolluyorlar. Bir kişinin derdine düşmüşler, ona koltuğu nasıl hediye ederiz diyorlar.

Haberin Devamı