Gazete Vatan Logo

Kemal Derviş'ten Yunanistan'a çağrı

Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, Yunanistan'a ekonomik krizle mücadelede hedefine ulaşabilmesi için Türkiye'yi örnek alması tavsiyesinde bulundu ve siyasi tartışmaların bir kenara bırakılarak ülkenin kurtuluşuna önem verilmesi çağrısı yaptı.

Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesinin Yunanistan'daki krizle ilgili sorularını yanıtlayan Derviş, Yunanistan'da son dönemdeki istatistik verilerine göre, bütçe dengesizliklerinde bazı iyileşmeler gözlendiğini ancak bunların uzun vadeli olmasının büyük önem taşıdığını kaydetti. Derviş, Yunanistan'ın kurtuluşu için bütçeye disiplin getirilmesi, köklü reformların hayata geçirilmesi ve toplum desteğinin şart olduğunu ifade ederek bu konuda Türkiye'yi örnek gösterdi.

Derviş, Türkiye'de 2001'deki ekonomik krize karşı çok zor koşullarda mücadele edildiğini ancak TBMM'nin ve halkın bu konuda büyük desteği olduğunu belirtti.

"Zaferden söz etmek için erken"

Derviş, Yunan ekonomisinde gözlenen bazı iyileşmelere rağmen zaferden söz etmek için henüz çok erken olduğunu belirterek "Zor olanların geride kaldığı görülüyor. Ancak siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak ülkenin kurtuluşuna ve ulusal çıkarlara öncelik vermelisiniz" diye konuştu.

Sorular üzerine, Yunanistan'da gerekli reformlar yapılmadan ülkenin avroya alınmasının yanlış olduğunu ifade eden Derviş, krizle mücadelede aşırı sert tedbirler uygulandığını ve Troyka'nın bu konudaki reçetesinin doğru bir reçete olmadığını savundu.

Haberin Devamı