Gazete Vatan Logo

Kelebek Sedat

Sedat Peker, cezaevi hayatını internete taşıdı. 7,5 yıl cezası kalan Peker, Steve McQueen’in ünlü Kelebek filmindeki gibi böceklerle arkadaş oldu.

Böcek belgeselleri izleyip, bilimsel kitaplar okuyor. Ve kendini böcek bilimci ilan etti

KANDIRA GÜNLÜĞÜ

ÇETE kurmak, sahtecilik ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçlarından hüküm giyen Sedat Peker (36), 14 yıl 5 ay ceza almıştı. Kandıra F Tipi Cezaevi’nde kalan Peker’in dosyası Yargıtay’da. Bozma kararı çıkmazsa yaklaşık 7,5 yıl daha hapis yatacak. Peker, cezaevi yaşantısını sahibi olduğu internet sitesinde gün gün anlatıyor:

İKİ ASİSTANIM VAR

ESKİDEN böcek fobim vardı. İzlediğim belgesellerin etkisinde kalmış olacağım ki, ben bir böcek bilimciyim dedim. Birkaç böcek bilimcinin hayatını okudum (Şaka yapmıyorum)... Artık içerideki böcek türleri, yazacağım tezler için bana bulunmaz bir hazine oldu. Yanımda kalan iki arkadaşım da asistanım olarak görev yapıyor...



BÜROKRASİDEN ŞİKAYET EDİYOR

5 metre ötemizdeki koğuşa mektup yazmak istiyorsunuz. Yazdığınız mektup sabah sayımında koğuştan alınıyor, içi kontrol ediliyor, yazdığınız yazılar

okunup dışarıya postaneye götürülüyor. Postanede mühürlenip tekrar cezaevine getiriliyor. Mektup açılıyor yine aranıyor, okunuyor, sonra beş metre yanınızdaki koğuşa veriliyor.

ESİN KAYNAĞI SİNEMADAKİ EN İYİ HAPİS FİLMİ


Steve McQueen ve Dustin Hoffman, klasikleşmiş hapishane filmi Kelebek’te (Papillon, 1973) Fransız Guyanası’ndaki bir hapishaneye gönderilen iki mahkumu canlandırıyor. McQueen, ısrarlı kaçış çabaları sonrası ağır hücre cezasına çarptırılıyor ve hücrede hamamböcekleri ile yakınlık kuruyor. Ancak uzun süreli hücre cezası nedeniyle günden güne akıl sağlığını yitiren McQueen,

sonunda sevgili dostu hamamböceklerini yiyecek duruma geliyor...


F Tipi'nde foto galeri

Organize suç örgütü lideri 36 yaşındaki Sedat Peker, Kandıra Cezaevi’ndeki tutukluluk günlerini kendi kurduğu internet sitesi www.ozturkler.com okuyucularıyla paylaşıyor. 14 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Peker, cezaevinde böcek fobisinden kurtulduğunu hatta kendini böcek bilimci ilan ettiğini söylüyor.



FOBİ HOBİ OLDU

Sitede cezaevinde çekilen fotoğrafların bulunduğu bir foto-galeri kuran Peker, F Tipi’ni şu sözlerle eleştiriyor: Geldiğim ilk andan bugüne kadar, hep cezaevinin mimarisini kimin çizdiğini merak ettim. Sebebi ise, ‘Buradaki insanlara mahkumiyet haricinde nasıl bir sıkıntı verelim?’ diye düşünmüş olmaları, ki bu yapı meydana çıkmış! Bu niyetle çizdiyse eğer, hedefine kesinlikle ulaşmış. Çünkü içerisinde yaşayan herkesi mutsuz edebilmişler”

Peker, müteahittlere de, “Onları biraz burada yatırmak lazım ki, kullandıkları kalitesiz malların neler yaptığını görsün” sözleriyle gönderme yapıyor.

Böcek fobisini hobiye dönüştürdüğünü söyleyen Peker, “Kendimi böcek bilimcisi olduğuma inandırdıktan sonra, böcekler sorun olmaktan çıktı, hatta hazine değerinde varlıklar haline geldiler. Tabii ki yanımda kalan iki arkadaşım da asistanım olarak görevlerine devam ediyorlar” diyor. Peker 7.5 yıl daha hapis yatacak.



25 metrede 4 arama var

İÇERİDE insan aklının zorlanacağı bir uygulama, her adım başı üstünüzün aranması. Koğuştan avukatınıza çıkarsınız, üstünüz, ayakkabınıza kadar aranır. Avukat mahalline girersiniz, aranırsınız. Çıkarsınız, yine aranırsınız. Koğuşa geri gelirsiniz, yine aranırsınız. Yani 25 metrelik mesafede 4 kere aranırsınız. 25 metrelik bu mesafede bütün hareketleriniz kameralar tarafından kayıt altına alınır.



Ağrı kesici iğneleri bardağa boşaltıyordum

PEKER “İlk girdiğim zaman, günde 7-8 ağrı kesici alıyordum. Hepsi sert ilaçlardı. Son zamanlarda artık bu haplar yeterli gelmiyordu. Mübalağa yapmış olmayayım ama 3-4 ağrı kesici iğneyi bardağa boşaltarak içiyordum” diyor.

Haberin Devamı