Gazete Vatan Logo

Kedilerle konuşan adam

İngiltere'nin St. Annes kentinde yaşayan 29 yaşındaki Louis Denyer, kedi dilini çözdüğünü ve onlarla 'akıcı bir dilde' konuşabildiğini iddia ediyor. İşte yöntemi...

Kedi Adam’ Louis Denyer, gözlerini yavaşça kırparak ve kedilerin vücut dilini okuyarak kedilerle iletişim kurabildiğini iddia ediyor. Belgeseller sayesinde kendi kendine kedilerle geçinmeyi öğrendiğini söyleyen Denyer, kediler karşısında ilk önce kendisini savunmasız bir hale getirdiğini daha sonra ise yavaşça gözlerini kırptığını söylüyor. 10 seferin 9’unda kedilerden de aynı şekilde karşılık alan Denyer, kedilerin bu yöntemle ona olan güvenlerini ifade ettiğine inanıyor.

Bu yeteneğini kedilerin ve diğer evcil hayvanların problemlerini anlamak ve onlara yardım etmek için kullanmak isteyen Denyer’ın, kedi davranışlarını inceleyen bir işletmesi de bulunuyor. Denyer’a bu yolla başvuranların çoğu, kedilerinin tuvalet problemlerini çözebilmek için Denver’a danışıyor.

KEDİNİZ SİZE NE ANLATIYOR?

Kedilerin kuyruk, göz ve kafa hareketleri çeşitli anlamlara gelebiliyor.

Bir kedinin kuyruğu dümdüz yukarı kalkmış bir biçimde veya dümdüz yukarıda ama ucu aşağı doğru kıvrık ise, kedinin mutlu olduğu anlamına geliyor. Kuyruk eğer ani hareketlerle kasılıyor ise bu kedinin endişeli veya heyecanlı olduğunun belirtisi olarak görülüyor. Bir kedi agresif hissediyorsa, yukarı kıvrılan kuyruğunun üzerindeki tüyler havaya kalkıyor, korktuğunda ise kuyruğu genellikle iki bacağının arasında oluyor.

Haberin Devamı

Kedilerde gözbebeğinin genişlemesi ise iki farklı anlama gelebiliyor. Duruma göre kedilerde göz bebeğinin büyümesi kedinin oyun oynamak istediğine veya sinirlendiğine işaret edebiliyor. Kedilerin yavaş yavaş göz kırpması ise bir sevgi belirtisi kabul ediliyor. Bir kedinin kulaklarının arkaya doğru yapıştırması o kedinin korkmuş, endişeli veya sinirli olduğunu gösteriyor. Dilini hareket ettirmesi ise bir kaygı belirtisi olabilir.

Eğer bir kedi kafasını, gövdesini veya kuyruğunu bir insan veya başka bir hayvana sürtüyorsa bu onun o kişi veya hayvanı selamladığı ve benimsediği anlamına geliyor. Kedilerin insanlara ıslak burunlu bir öpücük vermesi veya sahiplerini yalamaları ise bir sevgi belirtisi kabul ediliyor. Eğer bir kedi yüzünüzü kokluyor ise, bu kedinin sizin kim olduğunuzu anlamaya çalışmasından kaynaklanıyor. “Eğer kediniz kedi kumunu ıskalıyorsa bulunduğu yerde kendisini güvensiz hissediyor veya kendine güvenmiyor olabilir” diye konuşan Denver’in asıl hedefi ise kendi talkshowunu sunmak. Denver, bu sayede birçok insana evcil hayvanlarıyla nasıl daha iyi iletişim kurabileceklerini öğretmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı