Gazete Vatan Logo

Kediler Günü coşkusu

Japonya’da Kedi Günü olarak kabul edilen 22 Şubat çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 30. yılına giren Kedi Günü’nde kedi severler özellikle sosyal medyada kedilerle ilgili paylaşımlarıyla öne çıkıyor.

Kediler Günü coşkusu

“Neko no Hi” olarak bilinen günde sosyal medya kedi şeklinde çörekler, bisküviler, giysiler, çizgi öyküler ve kedi resimleriyle dolu. 1987 yılında Kedi Günü İcra Komitesi’nin Japonya’daki kedi severleri kapsayan bir anket sonucunda 22 Şubat’ın Kedi Günü ilan edilmesine karar vermiş. Dünyada başka ülkelerde de kedileri kutlayan günler var ancak hiçbirisi Japonya’daki kadar coşkuyla kutlanmıyor. Japonya’da ünlü isimler arasına katılan kediler de var. Tama adındaki bir kedi Wakayama bölgesindeki bir tren istasyonunda fahri istasyon müdürü seçildi. Kafasına uygun hazırlanan bir istasyon müdürü şapkası takan kedi Tama, Haziran 2015’teki ölümüne kadar turistler için popüler bir isim olmuş. Tama’ya Şubat ayında istasyonun tren hatlarındaki ünlüler salonunda yer ayrılmış.

Hayvansever kadına kediye eziyetten para cezası!

Bursa’da hayvansever olarak tanınan bir kadına, sokakta bulduğu 30 kediyi “havasız, susuz ve aç bıraktığı” gerekçesiyle 9 bin 80 lira ceza kesildiği ve kedilere el konulduğu ortaya çıktı. Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü Hayvanları Koruma Kanunu uygulama sorumlusu Nihal Bilgici “Bir köpeğe yemini suyunu vermek, bunu yapanın o köpeğe çok iyi baktığı anlamına gelmez. Bu hayvanların ekolojik ihtiyaçları var. Köpeği 24 saat güneşin altında bırakmak hayvana işkencedir. Böyle durumlarda biz devreye giriyoruz” dedi. Bilgici “Hayvansever olduğuna inandığımız bir kadın, sokakta bulduğu kedileri evinde barındırarak onları hapsetmişti. Bu kedileri odalara kilitlemişti. Havasız, susuz bir şekildeydiler. Aç bırakılmışlardı. Buradaki 30 kediye el koyduk ve kadına 9 bin 80 lira ceza yazdık” dedi.

Haberin Devamı