Gazete Vatan Logo

Kedi köyüne 54 bin TL ceza

‘Mandıra Filozofu’ filminden etkilenerek Antalya’ya yerleşen Mehmet ve Müjgan Orhan çiftinin kurduğu kedi köyünde 4 kedi ve 4 köpek ölüsü gömülü bulununca 54 bin 600 lira para cezası kesildi

Kedi köyüne 54 bin TL ceza

İstanbul’dayken izlediği ‘Mandıra Filozofu’ filminden etkilenerek Antalya’ya yerleşen Mehmet ve Müjgan Orhan çifti, Antalya Sokak Hayvanları Koruma Derneği’ni (ASKODER) kurdu. Çift sonrasında Doyran’da kiraladıkları bir arazide kedi köyü inşa etti. Kedi köyünde geçen hafta gömülü 4 kedi ve 4 köpeğin ölüsü bulunmasının ardından hayvan severler arasında tartışma başladı. Candostları Koruma Derneği üyeleri kedi köyüne giderek, ölü hayvanları görüntüledi ve Mehmet Orhan hakkında suç duyurusunda bulundu. ASKODER Başkanı Mehmet Orhan, kedi köyünde yeteri kadar yer olmadığı için kedi şehrine taşınmaya karar verdiklerini belirterek, hayvanları taşıdıklarını söyledi. Kedi şehrine taşınırken kendilerine emanet bırakılan köpeklerin sahiplerine ulaşarak buradan almalarını istediğini anlatan Orhan, ölenlerin sahipleri tarafından alınmayan köpekler olduğunu kaydetti. Ancak Orhan’a ‘Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek’ten dolayı 54 bin 600 lira para cezası kesildi.

Haberin Devamı

‘Yalan üretiyorlar’

Mehmet Orhan, cezanın henüz kendisine tebliğ edilmediğini belirterek “Çiğ et yemedik ki karnımız ağrısın. Sosyal medyada hakkımda sürekli yalanlar üretiliyor. Bu yalanları 430 sayfalık şikayet dilekçesiyle savcılığa verdik” dedi.