Gazete Vatan Logo

KDV iadesi müjdesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV alacaklarıyla ilgili müjde verdi. Ağbal, indirimli oranda mal ve hizmet tesliminde bulunan mükelleflere nakden iadelerin aynı yıl içinde yapılacağını açıkladı

KDV iadesi müjdesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM’de kabul edilen ve Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu’nda değişiklik yapan düzenlemeyle indirimli oranda mal ve hizmet tesliminde bulunan mükelleflerin KDV’sine ilişkin nakden iadelerini ertesi yılı beklemeden alabilmeleri için Maliye Bakanlığı’na yetki verildiğini söyledi. Ağbal, “Maliye Bakanlığı verilen bu yetki uyarınca, indirimli oranda mal ve hizmet tesliminde bulunan mükelleflerin nakden iadelerini aynı yıl içinde yapabilecek. Böylelikle mükellefler alışları sırasında ödedikleri ancak mahsup yoluyla alamadıkları katma değer vergisini yıl içinde nakit olarak alabilecek” diye konuştu.

Son güne bırakmayın

Ağbal, özellikle finansman ihtiyacı içinde olan işletmelerin bu yolla hem finansman imkanı elde edeceklerini hem de finansman maliyetinden kurtulacaklarını vurguladı.

Ağbal, bu ay içinde bütün vatandaşları ilgilendiren iki önemli ödeme olduğunu anımsatarak şöyle devam etti: “Vergi alacaklarının yeniden yapılandırması kapsamında bugüne kadar 8.5 milyon başvuru aldık, 83.8 milyar lira alacağı yapılandırdık, yaklaşık 14 milyar lira tahsilat yaptık. Bu ay yapılandırma yasası kapsamında ikinci taksitlerin ödenmesi gerekiyor. Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanabilmek için ilk iki taksidin süresinde ödenmesi şartı var. Vatandaşlarımız, bu ay ikinci taksitlerini ödemeyi unutmasınlar. Lütfen ödemeleri son güne bırakmadan ödesinler.”

Haberin Devamı